Ekstenzije sa klipsama ili nadogradnja kose ?

0
1962
Nadogradnja kose ili ekstenzije sa klipsama; Foto kovalska.rs
Nadogradnja kose ili ekstenzije sa klipsama; Foto kovalska.rs

Duga, lepa i negovana kosa je san svake devojke. Međutim, nekada je to izuzetno dug i mukotrpan posao, pa se devojke odlučuju na brži i jednostavniji način, a to je nadogradnja kose. Ali, da li je ovaj način dobar za uloženi novac?

Od kad znam za sebe imala sam kratku ili kosu srednje dužine. Iako sam oduvek želela da mi kosa dođe „do zadnjice“, nikada nisam uspela. U jednom trenutku sam možda i uspela, ali mi je moja boja kose vrlo brzo dosadila, pa sam odlučila da se ofarbam u plavo. Da, blanš sam stavljala na kosu i time poništila godine truda i gajenja zdrave kose.

Pročitajte još: Nega plave kose

Nadogradnja kose prednosti i mane

Postoji nekoliko vrsta nadogradnje kose u zavisnosti od trajanja, izdržljivosti kao i tehnike. Ali pre nego što se odlučite za bilo koji potez, potrebno je dobro da se raspitate o svim vrstama, kao i o frizerima. Bitno je da vam nadogradnju uradi kvalifikovano lice koje ima dovoljno znanja i iskustva za ovaj potez.

Jedna od najpopularnijih vrsta kod nas je nadogradnja kose keratinom. Ova nadogradnja može da traje od 3 do 6 meseci pre nego što odete na prvu korekciju. U ovoj situaciji je veoma bitno da odaberete kvalitetan keratin, jer u suprotnom vaša prirodna kosa može vrlo lako da se pokida.

Neki od popularnih vrsta su i nadogradnja kose mikro prstenovima, čvorovanjem, trakama, šivenjem, dlaka na dlaku pa čak i laserska nadogradnja kose.

Prednosti nadogradnje kose su te što veoma brzo dobijete izgled kose kakav želite. Ukoliko je prirodna i kvalitetna kosa, možete je i farbati i tretirati potpuno normalno kao i vašu kosu.

Prva i po meni najvažnija mana nadogradnje kose jeste ta da zavisite od stručnosti lica i kvaliteta kose. Poznajem devojku koja je zbog nestručnosti lica i lošeg kvaliteta same kose i materijala za nadogradnju, morala posle 2 korekcije da se ošiša skroz na kratko! Kosa joj je od preparata opadala u korenu, te je svoju kosu ošišala skoro na ćelavo i počela da koristi periku.

Jedna od mana jeste svakako i cena. Za dobru i kvalitetnu kosu treba izdvojiti od 6000 dinara pa na više, a sam postupak nadogradnje košta od 70 do 700 dinara po pramenu.

Što bi naš narod rekao – koliko para toliko muzike. Ukoliko želite zaista kvalitetnu kosu, bez posledica, morate izdvojiti ozbiljnu svotu novca, kako za same pramenove, tako i za odlaske kod frizera i dobre preparate kako se vašša kosa ne bi oštetila. Nemojte misliti da ćete sa jeftinom, sintetičkom kosom iz kineskih prodavnica, dobiti isti efekat kao sa pravom prirodnom kosom.

Ekstenzije za kosu sa klipsama – nadogradnja kose klipsama

Ekstenzije za kosu sa klipsama su dodaci koje možete samostalno staviti u kosu, kada poželite da ona bude duža, i skinuti je kada vam dužina ili gustina dodatne kose ne treba. Nije preporučljivo spavati sa njima, a u zavisnosti od kvaliteta same kose možete ih farbati, uvijati i tretirati kao i vašu kosu.

Ekstenzije sa klipsama se uglavnom koriste ukoliko želite da promenite frizuru na kratko i da probaš kako bi ti stajala duža ili gušća kosa.

Velika prednost ekstenzija sa klipsama je što ih možete sami staviti i skinuti kada god poželite. Ne postoji nikakva šansa da ćete oštetiti kosu jer ne postoje nikakvi hemijski materijali koje koristite zbog kojih biste potencijalno mogli da oštetite kosu.

Mi smo testirali ekstenzije sa sajta Irresistible Me i video možete pogledati ispod.

Duga kosa za 10 minuta – Irresistible Me ekstenzije za kosu | Ženski Kutak

Irresistible Me je svakako moja preporuka jer su ovo već četvrte ekstenzije sa njihovog sajta koje imam. Link za sajt: http://bit.ly/IrresistibleMe_2501

Za 20% popusta prilikom poručivanja unesite kod: get20off

Kako staviti ekstenzije sa klipsama

Kako staviti ekstenzije je često pitanje. Devojke se plaše da odaberu ekstenzije jer nisu sigurne da mogu same da ih stave. Međutim, nemojte se plašiti. Stavljanje ekstenzija oduzima od 5 do 15 minuta maksimalno.

Pročitajte: Kako staviti ekstenzije da izgledaju prirodno

Saveti

Ukoliko želiš da imaš dugu kosu na duži period, nadogradnja kose je sigurno rešenje. U tom slučaju se obavezno dobro raspitaj o stručnom licu koji bi ti to kvalitetno uradio. Nemoj da tražiš najjeftiniju vratijantu jer se ipak radi o tvojoj kosi! Ukoliko želiš da samostalno dodaš po koji umetak kada god ti to zatreba, odaberi klipse!

Ukoliko ipak želiš lepu i prirodnu kosu uz prirodan izgled, posveti se svojoj kosi. Pruži joj ljubav i dobru negu, a ona će ti sigurno vratiti. Kroz mesec dana već možeš videti promenu, a kroz godinu dana veliku razliku!

Sampon za rast kose i protiv opadanja + TEST (3 meseca)


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde