BOLJŠOJ I MET NA BIS NA VELIKOM PLATNU CINEPLEXX BIOSKOPA

U PRODAJI KARTE ZA ODABRANA IZVOĐENJA OPERA I BALETA

0
601
Met na bis 2020; Foto PR
Met na bis 2020; Foto PR

Beograd, 22. 10. 2020 – Ove jeseni, ljubitelji opere i baleta imaće priliku da uživaju u specijalnom programu Met na bis i Boljšoj na bis u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu, kao i, po prvi put ove godine, u Cineplexx Niš i Cineplexx Promenada bioskopima.

Boljšoj na bis 2020; Foto PR
Boljšoj na bis 2020; Foto PR

U okviru programa Met na bis 2020, u periodu od 31. oktobra do 12. decembra, na repertoaru će se naći četiri snimka svetski poznatih opera. Program otvara Vagnerova opera ,,Leteći Holanđanin”. Prvi put u Metu, Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. U Verdijevoj operi ,,Trubadur”, koja je na programu 14. novembra, Ana Netrebko se nalazi u ulozi Leonore, izmučene heroine, a Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune. Slavna Pučinijeva opera ,,Toska”, tragična priča o ljubavi, strasti, opsesiji ali i tiraniji, zlu i moći, na repertoaru je 28. novembra. Program Met na bis zatvara Pučinijeva opera „Madam Baterflaj“ s Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa, a publika će imati priliku da je gleda 12. decembra.

Leteći Holanđanin; Foto PR
Leteći Holanđanin; Foto PR

Ovogodišnji Boljšoj na bis otvoriće balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – „Romeo i Julija“. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj 8. novembra„Dama s kamelijama“ je na programu 22. novembra. Boljšoj je udahnuo novi život ovom tragičnom remek-delu i Šopenovoj izvanrednoj muzici. Poslednji balet na programu ovogodišnjeg Boljšoja na bis je balet „Krcko Oraščić“, 6. decembra. Uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, „Krcko Oraščić“ je jedan od najvećih klasika na svetu.

Romeo i Julija; Foto PR
Romeo i Julija; Foto PR

Ulaznice za Boljšoj na bis i Met na bis su u prodaji na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Niš i Cineplexx Promenada bioskopa, po ceni od 1.000 dinara po izvođenju, odnosno 800 dinara po izvođenju za komplet ulaznica za sve balete ili opere u  Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu i 600 dinara po izvođenju, odnosno 500 dinara za komplet ulaznica u Cineplexx Niš bioskopu. U Cineplexx Promenada bioskopu, cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok je komplet ulaznica 600 dinara po izvođenju.

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde