Moje iskustvo kao Avon Dama – Kako sam zaradila

0
8738
Moje iskustvo kao Avon Dama - kako sam zaradila; Foto kovalska.rs
Moje iskustvo kao Avon Dama - kako sam zaradila; Foto kovalska.rs

Da li ste znali da sam jedan period tokom svog školovanja bila Avon dama? Verovatno ne, ali u ovoj blog objavi na sajtu kovalska.rs, želim da vam ispričam moje lično iskustvo kao Avon Dama.

Ne znam odakle bih počela, ali ‘ajmo ispočetka. Prve proizvode iz Avona putem kataloga i mamine koleginice, poručila sam još u osnovnoj školi, možda sam bila sedmi razred. Bilo mi je zanimljivo da uzmem katalog i „trljam“ mirišljave stranice. U nekom momentu me je zanimalo i kako postati Avon dama odnosno kako ja da prodajem proizvode.

Otišla sam u jednu od Avon kancelarija u Novom Sadu i registrovala se, odnosno moja mama se registrovala jer sam ja bila maloletna. Mama i ja smo u početku poručivale proizvode samo za sebe, na koje smo, kao Avon Dame, dobijale popust. Popust nam je dobrodošao jer smo svakako uzimale proizvode od mamine koleginice, a ovog puta smo na njih dobijale popuste.

Posle nekog vremena, počela sam da donosim katalog u školu, a moje drugarice su počele da se interesuju. Nekada neko uzme sjaj za usne, nekada puder, nekada kupku – malo po malo i ja sam imala veće porudžbine. Od porudžbine od 3000 dinara čisto da pređemo limit za popust, došle smo do porudžbina od 5-6k dinara. Tada sam prvi put, kao Avon Dama, zaradila dovoljno da dobijem neke proizvode potpuno besplatno.

Avon Dama – Zarada

Kako zarađuje Avon Dama? Ukoliko imate porudžbinu manju od 3000 dinara – nikako! Ne samo da u tom slučaju nećete dobiti zaradu, već nećete dobiti nikakav popust, a platićete za kućnu dostavu 150-240 RSD i ukoliko plaćate pouzećem još 65 RSD na iznos. Moj iskren savet vam je da ne poručujete kao Avon Dama ukoliko nemate najmanje 3000 dinara porudžbine ili da poručite preko druge Avon Dame ili vašeg lidera, jer u tom slučaju bar nećete platiti poštarinu i takse.

Avon Mark Ruževi; Foto instagram @milica.peric
Avon Mark Ruževi; Foto instagram @milica.peric

Ukoliko imate preko 3000 do 6000 dinara, dobijate popust od 15% i to je u suštini vaša zarada. Na 3000 dinara uštedite 450 dinara (15%), ali ne zaboravite najmanje 150 RSD takse, što vam je onda 300 dinara čiste zarade, a na 6000 je čisto 750.

Za iznos od 6000 do 11000 dinara imate 20% popusta, ali na nekozmetičke proizvode i dalje 15% (nakit, odeća itd). Ukoliko imate porudžbinu preko 11.000 dinara, dobijate popust od 25% što važi i za nekozmetičke proizvode.

Na određene proizvode u katalogu imate samo 10% popusta, nezavisno od toga da li imate porudžbinu u iznosu od 5000 ili 15000 dinara. To su proizvodi koji su već dosta sniženi i lista proizvoda se menja iz kampanje u kampanju.

U svakoj kampanji imate i motivacione programe gde možete imati i 50% na neke proizvode. Na primer „Prodajte 3 parfema i na njih imate 35% popusta, a ukoliko prodate 5 i više imate 45%“ itd. U tom slučaju, ukoliko parfem košta 1000 dinara, a vi prodate 3, 35% od svakog je vaša zarada.

Takođe, nekada postoje i motivacioni programi sa poklonima, umesto popusta, pa tako ukoliko imate porudžbinu od ukupno 10.000 u prethodna 3 kataloga, možete dobiti set od 5 proizvoda za 10 dinara i slično. Pokloni često zavise od nivoa u kom se nalazite, a postoji pet nivoa poslovanja Avon dama.

Zarada Avon Dame je prosta matematika i zavisi isključivo od iznosa vaše porudžbine. Što veću mrežu klijenata imate, više ćete zaraditi.

Moje iskustvo kao Avon Dama

Bila sam svesna da sama nikada neću moći da ostvarim veliku zaradu i popust kao Avon Dama, pa sam uključila prijateljicu. Išle smo u različite srednje škole, a svaka je svojim drugaricama nudila proizvode. Prikupljale smo porudžbine od prijatelja i rodbine i zajedno poručivale putem jednog naloga i ostvarivale najveći popust.


Najveća porudžbina koju smo ostvarile bila je oko 20.000 dinara, na koju smo zaradile 5.000 dinara! To je bilo tokom jednog kvartala kada je bio aktivan jedan motivacioni program, pa smo tako dobili i veliki poklon iz LUXE kolekcije.

Kako bismo uštedele na dostavi, paketi su dolazili u glavnu poštu koja je bila blizu naše škole, pa smo ih pokupili posle škole i same donele kući. Kada pokupimo od svih korisnika novac, uplatu smo izvršavale putem uplatnica.

Ozbiljnu zaradu možete ostvariti ukoliko se aktivirate kao Avon lider i napravite vaš tim, a kao Avon Dama uvek možete zaraditi za kozmetiku i nešto malo više od džeparca. Meni, koja sam bila srednjoškolka tokom najveće aktivnosti kao Avon Dame, dobro je došlo da novac za kozmetiku ne tražim od svojih roditelja.

Ukoliko ste školarac ili student i nikada se niste bavili niti jednim poslom, dobro će vam doći za sticanje nekih osnovnih radnih navika i osećaja odgovornosti. Vreme sami sebi možete organizovati, a ukoliko imate malo više skilla, karijera je pred vama!

Avon Dama Online prodavnica i kupovina

Kada je reč o online prodavnici za Avon Dame, nemam nekog iskustva. U trenutku kada je otvorena ta opcija, ja sam prestala aktivno da se bavim poslom Avon Dame. Suština online prodavnice Avon Dame jeste da potencijalni kupci, koji žele online da pronađu proizvode bez štampane brošure, mogu da pronađu i poruče, a zatim odaberu Avon Damu koja će im proizvode doneti na dogovorenu lokaciju. Ne, ne poručujete direktno na vašu kućnu adresu, pa ne plaćate dostavu, već Avon Dama iz vaše okoline donosi proizvode.

Online prodavnica je super stvar i nadam se da će je u budućnosti unaprediti još više. Svakako, za Avon Dame to je velika mogućnost za pronalaženje novih kupaca.

Sve u svemu, ukoliko planirate da se bavite poslom Avon Dame, budite bez brige. Sve devojke iz Avon tima će vam pomoći i tu su uvek za vas u svakom trenutku, posebno vaš lider. Sve što vam je potrebno su vreme i volja. 🙂

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde