OBEZBEDIMO HRANU ZA 132 ŽIVOTINJE PRIHVATILIŠTA ZOOPLANET

0
728
Donacije za ZooPlanet Foto: Zooplanet

ZOO Planet je udruženje za zaštitu životinja u kome trenutno borave 132 životinje koje su volonteri spasili i pružili im dom i sigurnost. Njihovo prihvatilište, ZOO Kutak, već 10 godina je sigurno utočište za životinje. Nažalost, usled vanrednog stanja zbog epidemije kojom je ceo svet pogođen, ugrožen je i opstanak životinja o kojima volonteri brinu.

Novac za hranu, lekove i veterinarske troškove u najvećoj meri se sakuplja kroz donacije posetilaca koji dolaze u ZOO Kutak da upoznaju životinje i druže se sa njima. Zbog trenutnog vanrednog stanja posete ZOO Kutku nisu moguće a to znači da nema donacija za hranu. Iako su ovih dana mere izolacije i zabrane kretanja manje stroge, posete ZOO Kutku neće biti moguće još par meseci kako bi se u potpunosti osigurali da nekoliko volontera koji borave tamo budu potpuno bezbedni.

U naredna 3 meseca potrebna im je pomoć građana kako bi životinje mogle da prežive i ostanu zdrave. Troškovi hrane za 132 životinje mesečno iznose 314.577 dinara, a mesečni režijski troškovi 89.363 dinara, što ukupno iznosi 403.940 dinara mesečno.

Iako često rade u teškim uslovima, prihvatilište je bez struje već 4 godine, u zimskim mesecima se dešavalo da putevi budu zavejani i da voda zamrzne ili da leti presuši, uvek su se trudili da pomognu životinjama najbolje što mogu i da zbrinu sve one kojima je život ugrožen.

Među životinjama koje borave u ZOO Kutku su poni konji Paki i Mica koji pomažu deci sa smetnjama u razvoju, magarići Marica i Marko koji su spašeni sa klanice, vepar Srećko koji je kao prase bio zarobljen u ukradenom autu nekoliko dana po najvećoj zimi, srndać Radovan koji je kao lane pronađen bez majke, paun Viktor koji je zalutao u jednom niškom naselju, zečevi koji su nađeni napušteni u gradskim parkovima, šetalištima ili ostavljeni pored kontejnera u gradu, različite ptice koje usled povreda nisu mogle da se vrate u prirodu… i još mnogo njih. Do sada je kroz ZOO kutak prošlo oko 4.500 životinja, nadamo se da će istrajati u misiji da štite ugrožene i zaštićene životinje, da pomognu očuvanje autohtonih rasa.

ZooPlanet NIš
Foto: ZooPlanet

Uplate možete izvršiti online preko linka na donacije.rs https://www.donacije.rs/projekat/covid19-zoo-planet

uplatom direktno na žiro račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78, svrha uplate: pomoć životinjama,

ili slanjem SMS-a na broj 7300, bilo koji tekst poruke (cena SMS-a iznosi 200 rsd)

Nadamo se, da će i sada, uz vašu pomoć, uspeti da istraju u tome i da će i tokom vanrednog stanja moći da se posvete spašavanju životinja i njihovom daljem zbrinjavanju.

Preporuke za čitanje:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde