Skratite ispucale krajeve bez skraćivanja dužine

0
453

Da li je moguće skratiti ispucale krajeve bez skraćivanja dužine? Da, moguće je. Da li je potrebno da se ošišaš na paž da bi tvoja kosa bila ponovo lepa i zdrava? Ne, nema potrebe.

U nastavku teksta ću vam izneti moje lično iskustvo i videćete i sami razliku u mojoj kosi.

I sama sam do 2019. godine imala izuzetno kratku kosu, a, pošto plešem i trbušni ples, oduvek sam želela da imam dugu kosu. Znate ono čuveno – ŽELIM KOSU DO DUPETA! E to sam bila ja!

Za neke je možda ovo iznad već duga kosa, ali za mene NIKAKO!

Ako ne može da pređe „preko brusa“, za mene je to kratka kosa!

Pre ove fotografije sam bila plava, blajhala kosu, farbala se u pink, plavo i ne znam ni sama više koju boju. I to možda ne bi bio toliki problem da sam znala kako da je održavam pravilno. Sada znam i moja rutina čini moju farbanu kosu dužom, lepšom i zdravijom od prirodne kose mnogih devojaka.

No, jedna od stavki koju sam te 2019. godine otkrila je seckanje ispucalih krajeva. I to ne ono da sedneš pa skratiš dužinu, nego pramen po pramen i samo sečeš ono što viri, a što je oštećeno.

Ovo iznad je moja kosa sad! Farbam se redovno, a kosa mi nikad nije izgledala lepše.

Ono što sam otkrila jeste TRIMER ZA ISPUCALE KRAJEVE KOSE. Naručila sam ga sa AliExpressa, a stigao mi je za manje od mesec dana.

Negde ga nazivaju i trimer za poliranje kose i slično, ali zvanično je trimer.

Puni se na USB, ima svoju bateriju i ne mora da bude konstantno povezan da bi mogao da radi, a radi kao pegla za kosu. U smislu, samo izdvojite manji pramen kose i provučete trimer.

Bitno je ispratiti nekoliko važnih pravila:

  • trimer ne koristiti na prljavu kosu
  • kosa koju želite da ispolirate odnosno da skratite ispucale krajeve, mora biti potpuno čista. Dakle operete je, osušite, i ne smete stavljati nikakva ulja, sprejeve i slično pre tretiranja.
  • ne smete koristiti previše često

Trimer radi po principu one tehnike koju sam spomenula: „prelama“ kosu (kao kad je stavite preko prsta, pa drugim prstom povlačite) i skraćuje ono što „izviri“, odnosno ispucalu kosu.

U videu ispod sam pokazala kako to izgleda:

Trimer možete poručiti klikom OVDE.

Ja ga koristim najčešće jednom mesečno kako ne bih istanjila kosu, a na redovno šišanje idem jednom godišnje.

Da li ste vi koristili trimer za kosu? Kakva iskustva imate?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde