Trust Emita Plus GXT 252+ – Recenzija

0
868
Trust Emita Plus GXT 252
Trust Emita Plus GXT 252

Ukoliko tražite mikrofon za stream na Twitch-u, Trovo ili Youtube, sigurno ste naišli upravo Trust Emita Plus GXT 252+. Ono što Trust kaže za ovaj proizvod jeste da je upravo namenjen strimerima i za profesionalnu upotrebu. Njegova cena kod nas je oko 150€, a hajde da vidimo šta dobijamo za ovu cenu.

Video recenzija

Ukoliko ne volite da čitate pisane recenzije, predlažemo vam da pogledate sledeća dva videa gde je predstavljen Trust Emita Plus.

Mikrofon za Stream i Youtube – Trust Emita Plus GXT 252+ – KovalskA
Mikrofon za strimere – Cile ST

Unboxing

U kutiji dobijamo zaista dosta više nego što je očekivano. Pored samog mikrofona, imamo sve što je potrebno da postavimo setup sa „rukom“ ili na tripod. I to bez da menjamo kabl, možemo jednostavno samo da zamenimo mikrofon jer smo u kutiji dobili dva kabla!

Naravno, tu su i dva pop filtera (jedan za ruku, jedan za tripod), ali i uputstva za upotrebu. Mada, verujem da vam ona neće trebati jer je sve izuzetno jednostavno.

Unboxing Trust Emita Plus GXT252
Unboxing Trust Emita Plus GXT252

Specifikacije

 • Ukupna težina: 1520g
 • Težina mikrofona: 307g
 • Konektor: USB-B, USB-A muški
 • Osetljivost: -35dB
 • Frekvencija: 18 Hz – 21000 Hz
 • Tip mikrofona: kardoidni, nedirekcioni
 • Sampling: 16bit, 48kHz
 • Noise reduction: ima
 • Kompatibilan sa: PC, laptopom, konzolama
 • Kompatibilne konzole: PS4, PS5
 • Kompatibilni sistemi: MacOS, Chrome OS, Windows

Podešavanje mikrofona

Kada je reč o podešavanju mikrofona, tu nemamo mnogo šta da dodamo – samo uključite u USB i to je to.

Trust Emita Plus i ruka
Trust Emita Plus i ruka

Iskustva i utisci

Prvi utisak je da dobijate 2 setup-a u jednom, što je fantastično. Sam kvalitet izrade je izuzetno zadovoljavajući za cenu proizvoda.

Sledeća stvar koja me je iznenadila jeste da izuzetno lepo izoluje pozadinsku buku odnosno noise. Na videima iznad, možete poslušati test zvuka gde se tačno čuje koliko šuma ima u prostoriji kada je zvuk snimljen kamerom, a kod mikrofona se taj šum uopšte ne čuje.

Sam kvalitet zvuka je odličan. Zvuk je čist i lepo se čuju niski tonovi, što je poželjno za stream. Posebno će biti interesantno muškom delu strimera jer oni vole da se njihov glas čuje dublje i muževnije.

Jedna velika prednost jeste što je mikrofon apsolutno jednostavan za upotrebu. Nije potrebno da budete veliki znalac audiotehnike da biste uspeli da podesite mikrofon kako treba. Jednostavno priključite na USB i mikrofon će uraditi sve što treba. Naravno, ukoliko želite dodatno da se igrate sa podešavanjima, možete skinuti i software za to.

Trust Emita Plus je definitivno preporuka za one koji žele odličan kvalitet zvuka bez da kupuju visokobudžetne mikrofone. Dakle za početnike ili entuzijaste, ovaj mikrofon će biti idealan.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde