Počeo Games.con!

0
2071
Games.con poster Foto: Games.con

Počeo nam je novi Games.con! Finale prve „trilogije“ beogradskog festivala igara i pop kulture Games.con, u svom trećem izdanju, od 30. novembra do 2. decembra, prestižna domaća manifestacija smestiće se u najvećim halama Beogradskog sajma, Hali 1 i Hali 2, na više od 25.000 kvadratnih metara.

Time Games.con i zvanično od ove godine postaje najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom „levelovati se mora“, festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.Kao festival igara, Games.con je centar samog vrha gaming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima.

Zašto otići na Games.con?

Pre svega, Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara – od virtuelne realnosti, preko PC gaminga i konzola sve do tradicionalnih društvenih igara.

Kao festival popularne kulture, Games.con je samit takozvanih „fandoma“ – mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju.

Gamescon stage Foto: Nemanja Đorđević

Ove godine, posebnu pažnju Games.con će takođe pružiti i najbolje što domaća pop kultura ima da ponudi. Očekujte mnogo sadržaja- od kospleja do zanimljivih tribina, radionica. Na kosplej takmičenju imaćete prilike da upoznate ekipu udruženja Valinor iz Beograda kao i sve one sjajne entuzijaste, koji su za ovu priliku cele godine pravili kostime.

Na Comic stage-u čekaju vas mnogobrojne promocije stripova kao i paneli o stripovima, fantastici, poznatim franšizama. Za to se ove godine pobrinula sjajna ekipa u vidu Darkwooda, Makonda, Pavla Zelića i tima iz Autostoperskog vodiča kroz fantastiku.

 Koliko je Games.con levelovao tokom godina?

U svom prvom izdanju, Games.con je okupio 20, a u drugom preko 30.000 posetilaca. Ove godine, organizatori manifestacije, Digital & Entertainment Festivals, očekuju da se taj broj udvostruči.

Pored zabavnih sadržaja, Games.con će okupiti i sam vrh IT industrije, gaming industrije, domaćih, regionalnih i stranih developerskih timova, i pružiće im „prozor u svet“ u okviru konferencije Horizon Games.

Na Games.conu svoje mesto će pronaći i brojni edukativni sadržaji za decu i mlade svih uzrasta. Sve informacije možete naći na njihovom zvaničnom sajtu Gamescon i na facebook stranici .

Vidimo se tamo!


Pročitajte još:

https://kovalska.rs/2018/11/goca-trzan-postala-youtuber/

https://kovalska.rs/2018/11/sta-je-world-wide-web/

https://kovalska.rs/2018/11/neso-popovic-srpski-den-braun/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde