Koliko ste izlevelovali svoje kosplej veštine? – Games.CON 2019

0
1058
Valinor kosplej takmičenje na Games.CON 2019
Valinor kosplej takmičenje na Games.CON 2019

Udruženje ,,Valinor’’ učestvovaće na ovogodišnjem, četvrtom po redu, festivalu gejminga i pop kulture u regionu Games.con. Najbolji gejmeri regiona okupiće se od 6. do 8. decembra u halama 1, 1a i 2 Beogradskog sajma na manifestaciji pod sloganom #LevelovatiSeMora.

Iz udruženja ,,Valinor’’ poručuju da će svi ljubitelji kospleja moći da pokažu svoje veštine 7. decembra na takmičenju kosplejera. Tema Kosplej takmičenja je slobodna, ali će se nastupi odvijati u dve kategorije:

  1. “GEJMING” – kostimi iz video igara i
  2. “POP kultura” – kostimi iz filmova, serija, animea, mangi i ostalih ostvarenja pop kulture.

Najveštije kosplejere očekuju četiri nagrade: za najbolji kostim, najbolji nastup, najveću sličnost sa odabranim likom i najbolji aksesoar ili prop.

Ljubica Dolašević, potpredsednik udruženja i glavni organizator svih njihovih dešavanja, ističe da udruženje sarađuje sa festivalom Games.con od samog početka. ,,U protekle četiri godine izborili smo se da naše Kosplej takmičenje bude najveće takmičenje tog tipa u Srbiji, i po broju kvalitetnih takmičara i po broju gostiju iz inostranstva, a svakako i publike. Pobednika prošlogodišnjeg takmičenja poslali smo u Japan, na konvenciju Tokio Game Show, a svakako je u planu da i ove godine pobedniku obezbedimo učešće na nekom od međunarodnih događaja ovog tipa’’, navodi Dolaševićeva.

Šta sve Valinor sprema na Games.con festivalu?

Pored Kosplej takmičenja, udruženje Valinor organizovaće i ceremoniju svečanog otvaranja Games.con festivala koje će se održati u petak, 6. decembra i kosplej reviju kostima koja je zakazana za poslednji festivalski dan. Posetioci će moći da razgovaraju sa prošlogodišnjim pobednikom i inostranim gostima o iskustvima na različitim svetskim konvencijama. Posebna pažnja biće posvećena Japanu, kojem će biti posvećen panel upriličen u nedelju na glavnoj sceni.

Prateći program Valinora na ovogodišnjem Games.con festivalu uključuje i kreativne radionice namenjene svim uzrastima. Udruženje Valinor poziva sve zainteresovane da se pridruže radionicama za izradu čarobnih štapića, izradu ukrasa od sitnih elemenata – Pixel art. Praviće se i 3D karakteri iz poznatih franšiza od papira – Cubeecraft, a posetioci će moći da se oprobaju u oslikavanju i bojenju poznatih karaktera. Radionice će se održavati tokom sva tri dana festivala u periodu od 12 do 19 časova na izložbenom prostoru Valinor udruženja.

Šta je Valinor udruženje?

Udruženje Valinor se devet godina bavi afirmacijom književne i filmske fantastike. Aktivno sarađuje sa izdavačkim i distributerskim kućama na promocijama filmova i knjiga. U prethonom periodu Valinor je gostovao na više od 80 međunarodnih festivala sličnog karaktera. Između ostalog, ovo udruženje stoji iza organizacije Tolkinfesta i Tolkindana, kao i brojnih humanitarnih akcija za decu i mlade, književnih i literarnih konkursa. Poslednjih godina udruženje je organizator sve većeg broja Kosplej takmičenja.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde