Spremni za Japonikon 2019?

0
1201
Japonikon Foto: Udruženje Taka

U Nišu se sledećeg vikenda održava festival japanske popularne kulture- Japonikon. Udruženje Taka organizuje ovaj festival po treći put, ovog puta u saradnji sa Niškim kulturnim centrom . Ljubitelji Japana, mange, animea i igrica će ove godine imati to zadovoljstvo da posete malo drukčiji i interaktivniji festival.

U dva dana programa u prostorijama Niškog kulturnog centra imaćete prilike da uživate u raznovrsnom sadržaju, fokusiranom na studio Ghibli. Festival počinje u subotu 21.septembra od 16h i završava se u nedelju 22.septembra. Zanimljiva predavanja, turniri i projekcije će trajati do kasnih večernjih sati. Ljubiteljima Mijazakija i studija Ghibli biće interesantna predavanja i debate o njegovim filmovima, motivima, hrani, kao i projekcija dokumentarnog filma o njemu i jednog od njegovih filmova.

Japonikon- kosplej takmičenje
Foto: Udruženje Taka

Što se tiče takmičarskog dela očekuje vas mnogo toga- od kospleja inspirisanih Japanom, zanimljivih video I društvenih igara, karaoke takmičenja,anime kviza do izložbe vaših nagrađenih manga radova, koji su nam mesecima unazad pristizali.

Pored toga, posetioci će moći da se oprobaju u manga i cosplay radionici, kao i da učestvuju u radionici origamija gde ćemo praviti likove iz Ghibli filmova poput No Face ili Totoroa.

Za ljubitelje japanske muzike ovog puta imamo i jedno predavanje o jpop i  jrock muzici, kao i plesni nastup.

Što se tiče onih, koji bi voleli da sa ovog događaja ponesu neki suvenir ili fotografiju, biće moguće da se slikaju sa raznim propovima iz Ghibli animea u njihovom photobooth-u kao i da kupe zanimljive gedžete i poznate detalje iz animea na prodajnim štandovima. Ulaz na festival je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde