Promocija romana Mesečev ratnik

0
957
Mesečev ratnik Foto: AVKF

Dugo očekivana promocija sjajnog debitantskog romana Mesečev ratnik Stefana Mijatovića, u izdanju Autostoperskog vodiča kroz fantastiku održaće se u svečanoj sali Osnovne škole Kralj Petar I u Beogradu u ulici Kralja Petra broj 7, 13.novembra sa početkom u 19h.

Roman spada u epsku fantastiku i pripada ediciji Zov heroja.

Očekuje vas priča o svetu u kom se neprestano ispituje dužnost, hrabrost i odanost i sudbini koja često ima planove koji se snažno suprotstavljaju našim.

Mijatovićev roman, za razliku od većine domaćih ostvarenja iz istog žanra, ima idejnost. Kao veliki poznavalac književnosti, autor je svestan da je svako književno delo pre svega o ljudima, a ne o zanimljivim događajima ili stvorenjima; značaj ovoga ne može se dovoljno podcrtati.

Tematika romana

Roman predstavlja sjajno antiratno štivo: uspešno se demaskira sjaj i blesak rata i otkriva se njegovo naličje. Mijatović ne uzdiže rat, već ga raskrinkava na sebi svojstven način, kroz alegoričnu priču o Ezgildu, Mesečevom ratniku, čoveku koji je upoznao sve plodove ljudskih sukoba i u sukobu je sa samim sobom i prošlošću koja ga progoni.

Ta unutrašnja bitka traje uporedo sa spoljašnjom, koja se vodi sa predstavnicima države koja je pokorila Ezgildovu pokrajinu; prateći dileme i sumnje protagoniste, u njemu kao da vidimo borbu samog autora, koji želi da nam pokaže da nisu bitni zmajevi i vilenjaci, svemirski brodovi, vampiri i vukodlaci, već ono što je sa njima urađeno.

Na promociji pored samog autora govore i Mira Satarić, urednik romana, pisac Nebojša Petković, Biljana Golić profesor srpskog jezika, kao i pr AVKF-a Ana Ubavić.

Vidimo se tamo da podržimo mladog autora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde