Niz paukovu nit- roman, pesma i sinergija

0
2477
Niz paukovu nit Foto:Stevan Mitić

Niz paukovu nit ili šta se to zanimljivo krčka u kuhinji Autostoperskog vodiča kroz fantastiku?

Kada se desi zanimljiv sklop ljudi različitih interesovanja na jednom mestu dešavaju se i vrlo neobične saradnje. Jedna od njih je i multimedijalni projekat oko knjige, čije se izdavanje uskoro očekuje.

Kako to zvuči kad roman postane pesma a  pesma postane kompozicija čućete u ovom tekstu. Naime, mladi i harizmatični pisac iz Sarajeva, Mirnes Alispahić će sve one, koji vole da čitaju njegov blog i tekstove, obradovati svojim književnim prvencem. Roman Niz paukovu nit, čijem se pojavljivanju uskoro nadamo  će se poigrati vašim vijugama i tražićete još.

Mirnes Alispahić Foto:Mili Kotlo

Na njegov roman, kao uvodni trejler napisana je istoimena pesma niškog benda Hazel. Hazel je sjajni, mladi bend, sačinjen od talentovanih kreativaca, koji prave odlične autorske pesme, pa se nadamo da ćete ih poslušati. Uskoro se očekuje i snimanje spota,  da vam zagolica maštu dok vam knjiga ne dopadne šaka.

Hazel Foto: Hazel

„Niz paukovu nit je debitantski roman Mirnesa Alispahića, pisca koji je svojim kratkim pričama već pokazao izuzetan talenat,  te samim tim sebe svrstao među one od kojih ćete uvek mnogo očekivati.

Sve ljubavi prevazilaze granice i prepreke. Tako i ova ljubavna priča, ne samo da prevazilazi dimenzije i smrt, već i okvire samog žanra i fandomske publike. No, to uopšte ne znači da ovo nije fantastika, ali nećemo da Vam kvarimo čitanje. Još samo malo i kod Vas je.“

– podelio  je sa nama Kristijan Šarac iz Autostoperskog vodiča kroz fantastiku.

„Poput prirode, smjenjivala je svoja četiri godišnja doba. Upoznao sam je u proljeće, možda sredinom aprila, veselu i razigranu. Kada bi nastupilo njeno ljeto tada bi bila neukrotiva poput vjetra, sva nesputana i divlja. Težila bi ka boljoj sebi, neopterećena teretom prošlosti koji je vukla, a onda bi s dolaskom Mayinog septembra, svi demoni iz sjene došli na svoje. Tada bi postajala mračna i što je jesen više odmicala, tako bi i ona tonula i nestajala nošena oktobarskim vjetrovima tuge. Tada su u ljupkoj glavici vođeni ratovi demona i anđela, naginjući tasove svijesti čas u jednu, čas u drugu stranu.“

Dok sam roman ne izađe u javnost sa vama danas Kovalska deli jedan isečak romana sa vama, kao i istoimenu pesmu.

https://www.youtube.com/watch?v=G7WFKOw6T2U

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde