Večni san – Tatjana Popov

Želimo da se zahvalimo Tatjani Popov, koja je odlučila da sa čitaocima portala kovalska.rs podeli odlomak iz svog romana AFANASI - Večni san.

0
761
Tatjana Popov - Afanasi - Večni san; Foto privatna arhiva
Tatjana Popov - Afanasi - Večni san; Foto privatna arhiva

„Opkoljeni i višestruko nadjačani, ipak nisu osetili strah. Naboj besa i demoni u njima uradili su svoje i neustrašivost im preuze umove i tela. Pad prve kapi krvi sprečilo je podrhtavanje tla koje stvori pometnju među zlotvorima. Čopor vukolikih nadirao je sa svih strana i Triglav na svom konju sa njima. Velikom brzinom su naterali u beg sve zlo koje se tu sjatilo. Jezivo pištanje i cika behu glasniji od malopređašnjeg zadovoljnog navijanja dok su ih veliki vuci jurili, skidali sa grana i kidali na komade. Vukašin, Ognjana i Strahinja, ukočeni od straha, nemo su posmatrali košmarni prizor, iz nekog nepoznatog razloga nisu bežali, samo su stajali dok je oluja trajala. Ubrzo, moglo se čuti samo glasno dahtanje zajapurenih zveri i pesma cvrčaka koji su se po drugi put ove noći oglasili iz svojih skrovišta. Marjanovićima, kao i mnogim drugima, nije bilo traga. Iz čitave gungule pobegli su kao leptiri i, naravno, nestali. Strahinja i Ognjana zurili su jedno u drugo bez reči, sećajući se prethodnog dana kada ju je poljubio u kosu. Dan beše kao i svaki drugi, tada su bili ljudi i radovali se životu. Danas, neko mrtav, neko živ, a svi bića iz najmračnijih košmara.

Koliko će koštati ova ničim izazvana promena? Da li će čudovišta vladati njima? Da li će ubilački nasrtati jedni na druge? Kakav će im kraj biti? Da li od kočeva ljutih seljana, odsecanja glava, od kandži nekih demona? Nijedan tren života se više nije mogao smisliti unapred, jer ko zna šta će izaći iz njih i kakav metež će napraviti. Beše mnogo strašnih pitanja koja će dobiti svoje odgovore prekasno.“POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde