Domaće krofne sa tri preliva (Vegan)

0
748
Domaće krofne sa tri preliva Foto Branimir Stamenić kovalska.rs
Domaće krofne sa tri preliva Foto Branimir Stamenić kovalska.rs

Da li vam nedostaju stare dobre krofne, koje gotovo svi obožavamo, ali ih i često izbegavamo jer vodimo računa o svojoj liniji i zdravom načinu života? Ako bismo vam odali malu tajnu i rekli da se sada možete prepustiti i uživati u identičnom ukusu ovog slatkiša, da li biste nam poverovali? Jednostavne za spremanje, oduševljavaju izgledom, plene ukusom. Niskomasne i u potpunosti zdrave. Ove sirove veganske krofnice će oduševiti sve ljubitelje slatkiša.

Sastojci potrebni za domaće krofne (za 6 krofni)

Za krofne:

  • 300g urmi
  • 30g ljušpica od kokosa (ili kokosovog mesa)
  • 2 kašike sirovog kakao praha (ili rogača u prahu)
  • 1 kašičica vanile

Za glazure:

Glazura 1:

  • 100ml kokosovog mleka
  • 3 urme
  • pola banane
  • kašika sirovog kakao praha (ili rogača u prahu)
  • led

Glazura 2:

  • 3 kriške ananasa
  • kašičica vanile
  • led

Glazura 3:

  • jedna šaka malina
  • pola banane
  • led

Priprema

  1. Za pravljenje krofni u multipraktik ili blender dodajte urme, kokosove ljuspice, sirovi kakao ili rogač i vanilu. Miksujte dok ne postane ujednačena smesa slična testu.
  2. Pripremite kalupe za krofne i počnite da ih punite smesom. Ostavite ih u frižider na par minuta.
  3. Za glazure, pomešajte sve sastojke za određeni tip glazure i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu konzistenciju.

Krofne čuvati u frižideru narednih nekoliko dana.


Ukoliko želite da pogledate video objašnjenje kako napraviti domaće krofne, pogledajte video ispod.

DOMAĆE KROFNE SA TRI PRELIVA 🍩

Za više recepata posetite odeljak na našem sajtu KUHINJA. Prijatno! 🙂



POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde