Da li vam nedostaju stare dobre krofne, koje gotovo svi obožavamo, ali ih i često izbegavamo jer vodimo računa o svojoj liniji i zdravom načinu života? Ako bismo vam odali malu tajnu i rekli da se sada možete prepustiti i uživati u identičnom ukusu ovog slatkiša, da li biste nam poverovali? Jednostavne za spremanje, oduševljavaju izgledom, plene ukusom. Niskomasne i u potpunosti zdrave. Ove sirove veganske krofnice će oduševiti sve ljubitelje slatkiša.
Sastojci potrebni za domaće krofne (za 6 krofni)
Za krofne:
- 300g urmi
- 30g ljušpica od kokosa (ili kokosovog mesa)
- 2 kašike sirovog kakao praha (ili rogača u prahu)
- 1 kašičica vanile
Za glazure:
Glazura 1:
- 100ml kokosovog mleka
- 3 urme
- pola banane
- kašika sirovog kakao praha (ili rogača u prahu)
- led
Glazura 2:
- 3 kriške ananasa
- kašičica vanile
- led
Glazura 3:
- jedna šaka malina
- pola banane
- led
Slika 3 – Domaće krofne sa 3 preliva; Foto Branimir Stamenić Slika 2 – Domaće krofne sa 3 preliva; Foto Branimir Stamenić Slika 4 – Domaće krofne sa 3 preliva; Foto Branimir Stamenić
Priprema
- Za pravljenje krofni u multipraktik ili blender dodajte urme, kokosove ljuspice, sirovi kakao ili rogač i vanilu. Miksujte dok ne postane ujednačena smesa slična testu.
- Pripremite kalupe za krofne i počnite da ih punite smesom. Ostavite ih u frižider na par minuta.
- Za glazure, pomešajte sve sastojke za određeni tip glazure i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu konzistenciju.
Krofne čuvati u frižideru narednih nekoliko dana.
Ukoliko želite da pogledate video objašnjenje kako napraviti domaće krofne, pogledajte video ispod.
Za više recepata posetite odeljak na našem sajtu KUHINJA. Prijatno! 🙂
- Pesma za Evroviziju 2024
- Skratite ispucale krajeve bez skraćivanja dužine
- Glamur Jelene Gavrilović na gala događaju u Njujorku
- Jelena Jovović na Kolarcu – 30 godina rada i novi CD
- Humanitarno-memorijalni koncert „Jovanovo Sunce“ po treći put u Nišu