Hrskava pileća krilca sa parmezanom

1
1324
Hrskava pileća krilca sa parmezanom Foto: Lična arhiva

Za sve vas koji ste jedva čekali sledeći recept, danas vam spremam hrskava pileća krilca sa parmezanom. Ako volite pileća krilca i nemate mnogo vremena za spremanje, umesto da ih naručite evo sjajnog recepta za vas. Treba vam celih 10 minuta za pripremu i još pola sata za pečenje. Lako se pravi a odmah nestane sa tanjira, pa predlažem da odmah pravite duplo.

Hrskava pileća krilca sa parmezanom

Potrebno:

Pola kg pilećih krilaca

50gr putera ili ulja

150gr prezli

100gr parmezana

2 ili 3 kašike belog luka u prahu ( u zavisnosti koliko ga volite)

2 kašičice aleve paprike (ja sam koristila čili prah)

2 kašičice sitno seckanog peršuna (sušenog ili svežeg)

so

biber

Potrebno za sos:

1 čaša kisele pavlake

4 kašike majoneza

Super brza i ukusna
Foto: Lična arhiva

Odstranila sam vrhove krilaca jer na njima nema mesa, tako da sam koristila samo mesnate delove, koje sam isekla na parčiće veličine par zalogaja, otprilike jedno krilce sečete u dva dela. Posolite ih i pobiberite. U činiji pomešate parmezan, prezle, beli luk u prahu, seckani ili sušeni peršun i alevu papriku. Podmažete puterom ili uljem tepsiju ili posudu u kojoj ćete peći. Valjate krilca u mešavinu, koju ste napravili i to vrlo temeljno uvaljate. Ređate u tepsiju dok vam se greje rerna. Prelijte uljem ili puterom odozgo i pospite mešavinom ako vam je ostane. Pečete ih pola sata ili dok krilca ne porumene u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. To što oblećete oko rerne dok se peku jer mnogo dobro miriše, ne ubrzava proces pečenja. Što se tiče sosa on nije obavezan ali daje neverovatan šmek krilcima, kad ga umočite u isti. Krilca su od spolja hrskava i mirisna, iznutra sočna, a sos im dodaje osvežavajući ukus. Sos vam je jedna kisela pavlaka i nekoliko kašika majoneza, pomešano u činiji. I to je to. Vaše sjajno jelo ili ponoćni doručak je spreman. Javite kako vam se dopada, pišite mi u komentarima. Prijatno.

Preporuke za čitanje:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde