Na današnju trpezu iznosimo recept za preukusne ćuftice koje će zasigurno obradovati sva vaša čula. Mlevene lanene semenke su jako dobar izvor omega masnih kiselina, a mešanje sa suncokretovim semenkama neutralisaće po malo jači ukus lana. U kombinaciji sa ostalim začinima imaćete prave super zdrave veganske ćufte.
Sastojci potrebni za veganske ćufte:
- Pola šolje lana
- Pola šolje sirovih semenki suncokreta
- Pola šolje sosa od paradajza
- Začini po izboru (himalajska so, peršun, mirođija, beli luk u prahu, biber, bosiljak)
Priprema
Lan i suncokret prethodno samleti u blenderu ili multripraktiku. Brašno prebaciti u veću posudu za mešanje. Dodati začine po izboru (himalajska so,peršun,mirođija,beli luk u prahu,biber,bosiljak) i sos od paradajza. Dobro promešati sve sastojke i sačekati bar nekoliko minuta da smesa odstoji kako bi se svi ukusi sjedinili. Potom od smese formirati ćuftice. Uz ove ćufte kao prilog možete koristiti neku vitaminsku salatu po izboru. Uz njih, savršeno ide kremasti pire krompir od karfiola, čiji recept ste već imali priliku da vidite.
Nadam se da vam se se sviđa ovaj jednostavan, a zdrav i ukusan recept. Slobodno ostavite vaše komentare ispod i podelite ovaj recept sa vašim prijateljima. Prijatno.
- Pesma za Evroviziju 2024
- Skratite ispucale krajeve bez skraćivanja dužine
- Glamur Jelene Gavrilović na gala događaju u Njujorku
- Jelena Jovović na Kolarcu – 30 godina rada i novi CD
- Humanitarno-memorijalni koncert „Jovanovo Sunce“ po treći put u Nišu