Ovo je jedno od onih jela kojim možete lako da impresionirate goste, a nemate šta da zeznete. Ne treba vam mnogo vremena, a ispadne bogovski. Jelo je od svega 4 sastojka a čarolija ukusa, nebitno da li kuvate za vas, porodicu ili pokušavate da impresionirate novog momka ili devojku.
Pileći file punjen brokolijem i kačkavaljem
Potrebno:
Pileći file ili pileće šnicle 500 gr,
1 praziluk srednje veličine,
1 srednja glavica brokolija (ili manje pakovanje smrznutog)
150 gr kačkavalja za punjenje,
so,
biber,
ulje.
Na ulju propržiti sitno iseckani praziluk, dodati brokoli, posoliti i pobiberiti. Pržiti 15 minuta na laganijoj vatri, dok ne ispari voda. Ako je smrznuti brokoli, pržiti manje. Izlupati pileće meso i rastanjiti ga na dasci, posoliti samo sa jedne strane pa filovati sa druge. U zavisnosti od veličine šnicle staviti kašiku ili dve nadeve, staviti parče kačkavalja sa strane i urolati. Zakačiti čačkalicama da se ne raspada i staviti u uljem podmazanu tepsiju ili vatrostalni sud. Peči dok meso ne porumeni na nekih 200 stepeni. U principu, nekih 25 minuta je dovoljno da bude gotovo. Ovo jelo možete služiti sa krompir pireom ili pirinčem kao prilogom.
Pileći file punjen šampinjonima i brokolijem
Postoji još jedna varijanta ovog jela, koju često pravim. Naime, sve spremate isto sem što u nadev stavljate i seckane šampinjone da se uprže. Ovim nadevom punite meso pa ga stavljate u vatrostalnu posudu. U preostalu količinu nadeva jer ispašće vam dosta više sa pečurkama stavite pavlaku za kuvanje i stavite svuda nadev oko mesa. Zapecite u rerni na 200 stepeni nekih 25 minuta. Prijatno i javite kako vam je uspelo.
Preporuke za čitanje:
- Pesma za Evroviziju 2024
- Skratite ispucale krajeve bez skraćivanja dužine
- Glamur Jelene Gavrilović na gala događaju u Njujorku
- Jelena Jovović na Kolarcu – 30 godina rada i novi CD
- Humanitarno-memorijalni koncert „Jovanovo Sunce“ po treći put u Nišu