Sezona bundeva polako prolazi i ovo je fenomenalna prilika da iskoristimo još malo svežih bundeva koje su nam ostale. U današnjem receptu donosimo vam supicu koja se pravi za svega nekoliko minuta. Sa samo nekoliko sastojaka i dodatnih začina, dobićete super ukusnu, kremastu zdravu i hranljivu čorbu na kojoj ćete biti zahvalni. Probajte, nećete se pokajati. Brzo se priprema, a u nastavku možete naučiti kako da napravite krem čorbu od bundeve.
Sastojci potrebni za krem čorbu od bundeve
- 1 manja sveža budeva iseckana na sitne kockice
- 1 zelena jabuka (može i sok od jedne zelene jabuke)
- Pola glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- Pola šolje sirovih semenki suncokreta (možete koristiti i indiske orahe)
- Začini po želji
- 1 supena kašika bundevinog ulja
- 250ml tople vode
Priprema krem čorbe od bundeve
U posudu blendera dodajemo sve gore navedene sastojke i prelivamo ih sa 250ml tople vode. Blendiramo oko 90 sekundi (u zavisnosti od jačine blendera). Za kratko vreme dobili smo ukusnu i svežu supicu. Za kraj vam ostaje da toplu supicu preručite u vaš omiljeni tanjir, ukrasite po sopstvenom izboru i uživate u vašem zdravom jelu. Prijatno.
Sve recepte možete pronaći na našem sajtu pod sekcijom KUHINJA, ali i pod kategorijom ZDRAV ŽIVOT. Uživajte.
- Spoljašnji i unutrašnji sukobi u doba Korone – predavanje
- Otvorena plesna škola Marine Ann
- Med – koliko je zdrav i koliko ga treba konzumirati?
- Kako da lako zaustavite napad panike?
- Metalhead, heroj i motivator-Zorana Zoka Ivanić