KARTE ZA 47. FEST U BIOSKOPIMA CINEPLEXX SU U PRODAJI

0
1289
47. FEST u bioskopima Cineplexx; Foto PR
47. FEST u bioskopima Cineplexx; Foto PR

Beograd,  18.02.2018 – Cineplexx će i ove godine biti deo jednog od najznačajniih filmskih događaja u kulturnom životu Beograda. 47. međunarodni filmski festival FEST 2019 ove godine krasiće dvorane bioskopa Cineplexx 4D Delta City, Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx BIG Beograd i Cineplexx Promenada u periodu od 23. februara do 3.marta. Publika će i ove godine imati prilike da pogleda filmove nekih od najvećih reditelja današnjice. Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa!

Šta je FEST?

Prvi FEST, sa podnaslovom „Hrabri novi svet“, otvoren je 9. januara 1971. u Domu Sindikata projekcijom filma „Meš“ Roberta Altmana. Međunarodni filmski festival je otvoren za sve kinematografije sveta i relevantne autore. Već prvi FEST je počeo spektakularno. Na njemu su se našli: „Odiseja u svemiru“ Stenlija Kubrika, „Goli u sedlu“ Denisa Hopera, pomenuti „Meš“ Roberta Altmana“ itd.

Šta možete videti na FEST-u?

U okviru 47. FEST-a biće prikazani filmovi koji su obeležili proteklu sezonu, ali i oni koji će tokom naredne biti učesnici uglednih festivala i koji će imati dug i uspešan bioskopski život. Ovogodišnji međunarodni filmski festival biće prikazan u takmičarskom delu: Glavni takmičarski i Srpski film (Srbija i prijatelji); i revijalnom delu: Glavni van konkurencije, FEST 47, FEST 47 Gala, Fokus Evropa, FEST predstavlja, Dokufest, FEST za mlade, Specijalne projekcije i FEST Klasik.

Festival će svečano otvoriti film „Miljenica” Jorgosa Lantimosa, premijerno prikazan u Veneciji, i nominovan za 10 Oskara, u subotu 23. februara u 16:30 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. FEST 47 publici će predstaviti filmove koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse ljubitelja sedme umetnosti – od sentimentalno surovog „Hladnog rata” Pavela Pavlikovskog, preko uznemirujućeg, najnovijeg učinka Larsa fon Trira, do otrežnjujućeg antiratnog filma karijere Gijoma Niklua „Granice sveta”.

Cineplexx deo FEST-a; Foto PR
Cineplexx deo FEST-a; Foto PR

Kusturica će predstaviti svoj novi film o Hose Muhiki, „Pepe, jedan uzvišen život”, a na programu će se naći najpopularniji filmovi svetske produkcije iz prošle godine poput „Čovek iz senke”, „Zelena knjiga”, „Žena”, „Šapat ulice”, „S ljubavlju, Sajmon”, „Izbrisani dečak”, „Dobro došli u Marven”, „Stanlio i Olio”, „Tajna Srebrnog jezera”, ali i novi filmovi dobro poznatih reditelja kao što su: Paolo Sorentino, Luka Gvadanjino, Gas van Sant, Mateo Garone, Ksavijer Dolan, Piter Bogdanovič… U okviru FEST-a za mlade biće prikazan i japanski animirani film „Mirai” nominovan za Oskara.

47. izdanje FEST-a nudi i filmove čije autore i glumce tek treba da otkrijete: tajlandski film „Pipci” (Phuttiphong Aroopheng), francuski „Divlji” (Camille Vidal Naquet), mađarski „Kolekcionar” (Miodrag Krstić), portugalski „Dijamantino” (Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt), španski „Tri pisama Polu Morisiju” (Armand Rovira, Saida Benzal), američki „Planina” (Rik Alverson).

Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara na blagajnama bioskopa Cineplexx.

Kompletan program festivala možete pronaći na www.cineplexx.rs.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde