REKLAMA
Naslovna KUHINJA Pileći file punjen brokolijem i kačkavaljem

Pileći file punjen brokolijem i kačkavaljem

0
Pileći file punjen brokolijem i kačkavaljem Foto: Lična arhiva

Ovo je jedno od onih jela kojim možete lako da impresionirate goste, a nemate šta da zeznete. Ne treba vam mnogo vremena, a ispadne bogovski. Jelo je od svega 4 sastojka a čarolija ukusa, nebitno da li kuvate za vas, porodicu ili pokušavate da impresionirate novog momka ili devojku.

Pileći file punjen brokolijem i kačkavaljem

Potrebno:

Pileći file ili pileće šnicle 500 gr,
1 praziluk srednje veličine,
1 srednja glavica brokolija (ili manje pakovanje smrznutog)
150 gr kačkavalja za punjenje,
so,
biber,
ulje.
Na ulju propržiti sitno iseckani praziluk, dodati brokoli, posoliti i pobiberiti. Pržiti 15 minuta na laganijoj vatri, dok ne ispari voda. Ako je smrznuti brokoli, pržiti manje. Izlupati pileće meso i rastanjiti ga na dasci, posoliti samo sa jedne strane pa filovati sa druge. U zavisnosti od veličine šnicle staviti kašiku ili dve nadeve, staviti parče kačkavalja sa strane i urolati. Zakačiti čačkalicama da se ne raspada i staviti u uljem podmazanu tepsiju ili vatrostalni sud. Peči dok meso ne porumeni na nekih 200 stepeni. U principu, nekih 25 minuta je dovoljno da bude gotovo. Ovo jelo možete služiti sa krompir pireom ili pirinčem kao prilogom.

Danas na meniju punjeni pileći file
Foto: Lična arhiva

Pileći file punjen šampinjonima i brokolijem

Postoji još jedna varijanta ovog jela, koju često pravim. Naime, sve spremate isto sem što u nadev stavljate i seckane šampinjone da se uprže. Ovim nadevom punite meso pa ga stavljate u vatrostalnu posudu. U preostalu količinu nadeva jer ispašće vam dosta više sa pečurkama stavite pavlaku za kuvanje i stavite svuda nadev oko mesa. Zapecite u rerni na 200 stepeni nekih 25 minuta. Prijatno i javite kako vam je uspelo.

Preporuke za čitanje:

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde

Exit mobile version

Nastavljanjem korišćenja ovog sajta, prihvatate korišćenje kolačića (cookies). više informacija

Podešavanja kolačića (cookies) na ovom sajtu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam dali najbolje iskustvo u pretraživanju ovog sajta. Ukoliko nastavite korišćenje sajta ili pritisnete dugme "Prihvati", prihvatate korišćenje kolačiča. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zatvori