Danas na meniju – slatka piletina sa ananasom i kikirikijem. Ovo je jedno jako lagano jelo, vrlo ukusno i super brzo za letnje dane. Ako volite neobične kombinacije ovo će vam se dopasti. Osvežavajuće je i iznenađujujuće se brzo sprema. Između ostalog, sadrži i puno povrća i voća.
Slatka piletina sa ananasom i kikirikijem
Potrebno (za dve osobe):
400 gr. pilećeg filea,
manja glavica praziluka,
manja tikvica,
2 šargarepe,
200gr.svežih šampinjona,
ananas iz konzerve (manje pakovanje),
100gr. kikirikija,
2 kašike meda,
cimet,
soja sos,
so,
biber.
Iseći piletinu na kockice i propržiti na vrelom ulju ili puteru dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa izvaditi iz ulja da se ocedi na ubrusu. U to isto ulje dodati sitno seckan praziluk i čekati da malo porumeni, zatim dodati iseckane šampinjone i tikvicu iseckanu na kocke. Pržiti dok malo ne omekša, pa dodati ananas iz konzerve (iseckati ako je u kolutovima), rendanu šargarepu i prženu piletinu, pa naliti sokom od ananasa da se krčka. Dodati 3 kašike soja sosa, pola seckanog kikirikija, kašičicu cimeta, med, so i biber po ukusu. Nakon nekih desetak, petnaest minuta dinstanja na umerenoj temperaturi služiti sa kuvanim pirinčem ili nudlama, posuti preostalim seckanim kikirikijem i susamom.
Preporuke za čitanje:
- Pesma za Evroviziju 2024
- Skratite ispucale krajeve bez skraćivanja dužine
- Glamur Jelene Gavrilović na gala događaju u Njujorku
- Jelena Jovović na Kolarcu – 30 godina rada i novi CD
- Humanitarno-memorijalni koncert „Jovanovo Sunce“ po treći put u Nišu