Glumci koji su umrli na snimanju

0
652
Brandon Lee - Glumci koji su umrli na setu
Brandon Lee - Glumci koji su umrli na setu

Nesreće na radu se, nažalost, često dešavaju. Međutim, nekako nam je svima čudno kada čujemo za tako nešto u svetu glume. Za mnoge, gluma nije samo posao, već je i životni poziv. Zbog toga, glumci neretko daju sve od sebe da bi doprineli kvalitetu samog filma ili serije.

U celoj filmskoj industriji, postoji dosta tragičnih momenata gde su glumci preminuli na setu. Donosimo vam listu poznatih zvezda koje su nastavili da stvaraju umetnost do svog poslednjeg daha.

Redd Foxx

Redd Foxx - Glumci koji su umrli na snimanju
Redd Foxx – Glumci koji su umrli na snimanju

U sitcomu Sanford and Son, Redd Foxx je ponudio glumu za pamćenje gde je odglumeo veliki srčani udar. „Ovo je veliki, Elizabet„, rekao je Foxxov karakter, Fred Sanford.

Foxx se iz penzije vratio na televiziju 1991. godine, sa sitcomom zvanim The Royal Family. Glumio je poštara pred penziju gde nije glumio „veliki srčani udar“, ali je na jednoj od proba uradio nešto slično. Prema članu produkcije, Rachel McCallister, Foxx i „kolege su se zezale okolo, a u jednom momentu Redd se srušio. Svi su prvo mislili da se šalio.“

Nažalost, nije se šalio. Foxx se nije pomerao i neko je pozvao doktore. Četiri sata kasnije, umro je u 68. godini života od srčanog udara.

Jon-Erik Hexum

Jon Erik Hexum; Glumci koji su umrli na snimanju
Jon Erik Hexum; Glumci koji su umrli na snimanju

Znate li one scene u filmovima, koje su već lagano postale dosadne, kada je jednom glumcu uperen pištolj u glavu, a pritiskom okidača se pokaže da je pištolj prazan, i tenzija se smanji. Takve scene se uglavnom snimaju sa replikama pištolja, međutim, jednom glumcu nije bilo tako.

Dvadesetšestogodišnji glumac Jon-Erik Hexum glumio je u Cover Up, CBS-ov akcioni show, u kojem je igrao elitnog vojnog operativca, špijuna i modela. Oktobra 1984. godine, snimanja su kasnila. Kada je Hexum informisan o kašnjenjima, uzeo je pištolj, koji je trebalo da služi kao prop, i rekao je „Možete li da verujete u ovo sranje?“ A onda je povukao obarač.

Prop oružja (oružje za snimanje) ne ispaljuju stvarne metke, ali ipak ispuštaju veliku silu. Tako je metak iz takvog pištolja, probio kost Hexumu koja je otišla do mozga. Hitno je prevezen u bolnicu, ali i nakon petočasovne operacije i šest dana kome, nije preživeo.

Brandon Lee

Brandon Lee - Glumci koji su umrli na setu
Brandon Lee – Glumci koji su umrli na setu

Slična tragična sudbina zadesila je i sina Bruce Lee-ja, Brandon Lee. U martu 1993. godine, Brandon Lee je trebalo da bude pogođen od strane Michael Massee karaktera Funboy u filmu The Crow.

Sve je išlo po planu. Pištolj je opalio, a Lee je pao na zemlju. Tek kad je Proyas pozvao na „cut“ (rez), niko nije primetio da se Lee zapravo ne pomera. Nažalost, pištolj je bio napunjen pravim metcima. Nakon šestočasovne operacije, Brandon Lee je proglašen mrtvim.

Steve Irwin

Steve Irwin, Getty images

Steve Irwin je bio poznat kao „Lovac na krokodile„. Entuzijastičan, australijski voditelj emisije o prirodi, doživeo je tragediju na jednom setu. U septembru 2006. godine, Irwin i filmska ekipa su snimali dokumentarac o Velikom koralnom grebenu (Great Barrier Reef) u Australiji. Irwin i kamerman su bili u malom čamcu gde su naišli na ražu (stingray). Irwin se približio čamcem s namerom da snime kadar, međutim raža ga je napala. S obzirom da raže ne napadaju često ljude, vrlo je verovatno da je raža od Irwinove senke pomislila da je ajkula.

Kamerman koji je bio tu, rekao je da je Steve Irwin u sekundi dobio stotine napada, gde mu je u telo ubrizgana fatalna doza otrova koja je uticala na Irwinovo srce. Lovac na krokodile je u tom trenutku imao samo 44 godine.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde