Fake news medijski hakaton

0
441
Fake news medijski Hakaton Foto: Cetra

Zanimljiv događaj očekuje nas u Pančevu. „Fake news“ medijski hakaton stiže u Pančevo 25.juna od 15h u prostorije Sinchro-a Generala Petra Aračića 8.

Od organizatora evo poziva:

“ Pozivamo mlade iz Pančeva i okoline da ponude rešenja koja će pomoći u borbi protiv lažnih vesti. Ako imate ideje kako da doprinesete unapređenju medijske pismenosti u svojoj lokalnoj zajednici, a nemate novca da ih sprovedete u delo, prijavite se!
Na koji problem želimo da utičemo?

Osnaživanje mladih da budu medijski pismeni
• Kako da naučimo mlade da prepoznaju lažne vesti?
• Kako da naučimo mlade da provere izvore informacija?

Lažne informacije se namerno objavljuju kako bi zavarale građane i građanke. Cilj je jednostavan – njihova manipulacija, odnosno iskorišćavanje! Međutim, kada smo ispravno informisani imamo stvarnu predstavu o svetu i to nam omogućava da donosimo prave odluke u najboljem interesu za nas.

Ko može da učestvuje?

• Poziv je otvoren za mlade uzrasta od 15 do 30 godina iz Pančeva i okoline, koji žele da kreiraju akcije/rešenja za unapređenje medijske pismenosti mladih u svojoj lokalnoj zajednici.
• Prednost pri selekciji davaćemo mladim ekipama, udruženim u timove koji broje između 3-5 članova. Svakako pozivamo i pojedince da uzmu učešće i da na samom događaju pronađu svoj tim.
• Posebno podržavamo sve mlade koji nisu imali prilike da učestvuju na sličnim događajima da se prijave kako bi doprineli unapređenju medijske pismenosti mladih u svom gradu.
• Rok za prijavu je 24. Jun do ponoći.

Ukupni fond
• Ukupan fond je 240 funti. Timovi, učesnici hakatona, dobiće po 80 funti da realizuju svoje akcije/rešenja.

Gde se „Fake news“ medijski hakaton dešava?

• „Fake news“ medijski hakaton desiće se u Sinhro habu, 25. juna 2020. godine.


Prijavi se popunjavanjem registracionog formulara na sledećem linku:

Preporuke za čitanje:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde