Vekna s belim mesom

0
1163
Vekna s belim mesom Foto: Arhiva

Ovo je već malo kompleksniji recept od onih, koje obično objavljujemo. Ako ste pravili kiflice, pogačice i slična kisela testa lako ćete se snaći. Ako niste evo prilike da vežbate.

Vekna s belim mesom

Za ovaj recept možete koristiti i vaše testo za kiflice ili pogače koje inače koristite, kao i lisnato testo iz prodavnice ako tako volite više. Ako nemate recept za ovakva testa evo pišemo vam.

Potrebno za veknu:

Pola kilograma brašna, pola kesice suvog kvasca ili trećina kocke kvasca, 2 jaja, pola decilitra ulja, 250ml kisele vode, prstohvat soli, prstohvat šećera, malo praška za pecivo.

U brašno se dodaju svi sastojci i dobro se izmesi. Ostavi se na toplom da nadođe nekih pola sata, zatim se izmesi opet i oklagijom razvije u pravougaonik, da bi se od njega dobio rolat.

Predlog za doručak
Foto: Lična arhiva

Potrebno za nadev:

Kečap jedna kesica, kuvano i iseckano belo meso (za jedan rolat)- oko 200 grama, desetak krastavčića sitno iseckanih,150 grama sira,(po želji možete i malo kisele pavlake ili kajmaka), 2 jaja. Sve ovo rasporedite po rolatu ovim redom: kečap, belo meso, krastavčići i sme,sa od sira i jednog jajeta. Uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Rolat premažite jednim žumancetom sa malo ulja i pospite sa malo susama, ako imate. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Pečeno je kad zabodete čačkalicu u njega i na nju se ne zalepi ništa. Kad je pečeno pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite tako desetak minuta pre sečenja. Prijatno.

Preporuke za čitanje:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde