Nadogradnja trepavica – svilene trepavice i sve o njima + VIDEO

0
2175
Nadogradnja trepavica - svilene trepavice; Foto kovalska.rs
Nadogradnja trepavica - svilene trepavice; Foto kovalska.rs

Ukoliko planirate da uradite nadogradnju trepavica odnosno stavite svilene trepavice, verovatno imate mnogo pitanja. U današnjem tekstu vam donosimo odgovore na vaša pitanja na ovu temu, koja će vam pomoći pri odlučivanju. Svilene trepavice su postale veliki trend te je sve veći broj devojaka koje se odlučuju na ovaj korak.

Veliki broj devojaka i žena, nema dovoljno vremena ili ne želi da se šminka svaki dan pa se odlučuju na nadogradnju trepavica. Nadogradnja vas oslobađa šminkanja 3 do 6 nedelja. Zbog gustine trepavica, vaše lice dobija potpuno novi izgled, kao da ste se skromno našminkali.

Vrste nadogradnje trepavica

Sve svilene trepavice koje pronađete kod nas na tržištu su od sintetičkih materijala. Neki su bolje, neki lošije obrađeni, pa od toga zavisi i njihova cena. Razlika je veoma primetna. Kod kvalitetnijih materijala, trepavice izgledaju potpuno prirodne. Kod jeftinih materijala trepavica, one imaju veoma visok, skoro plastičan sjaj, pa tako oči često izgledaju kao oči lutki sa kojima smo se igrali u detinjstvu.

Postoje dve tehnike povećanja trepavica, a kod nas su trenutno popularne:

  • Metoda 1 na 1
  • Ruski volumen

Svilene trepavice – metoda 1 na 1

Nadogradnja trepavica metodom 1 na 1 je najpopularniji metod. Jedna veštačka trepavica se lepi na jednu našu trepavicu i tako dok se ne zalepi svaka. Trepavice urađene ovim metodom izgledaju veoma prirodno i umereno.

Osoba koja vam radi trepavice u ovom slučaju mora da proceni koja će dužina i gustina na vama izgledati prirodno. Naravno, postoje i situacije kada devojke prosto žele veću dužinu i gustinu trepavica iako ne bi izgledale prirodno.

1 na 1 svilene trepavice; Foto kovalska.rs
1 na 1 svilene trepavice; Foto kovalska.rs

Ruski volumen trepavice

Ruski volumen je malo drugačiji od prethodnog. Metod postavljanja je isti – trepavice se lepe na vašu trepavicu. Međutim, u ovom slučaju svaka ekstenzija sadrži dve ili tri tanke trepavice koje se lepe na jednu našu trepavicu.

Metodom ruski volumen trepavice su dosta gušće i veće. Postoje različiti tipovi ekstenzija. Najčešće su 3D, 4D, 5D pa čak do 8D.

Proces stavljanja svilenih trepavica

Kao što smo spomenuli, trepavice se ne lepe na vašu kožu nego direktno na vašu trepavicu. Pre stavljanja trepavica, kozmetičar mora da skine sve sa vaših trepavica kako bi bio siguran da će vam trepavice bolje i duže stajati.

Sam proces nadogradnje je veliki i pipav posao za kozmetičara. Zbog toga nadogradnja svilenih trepavica traje između sat i po i dva sata. Vreme zavisi od gustine vaših trepavica, ali i od stručnosti lica koje vam radi.

Koliko traju svilene trepavice?

S obzirom da se svilene trepavice lepe na vaše trepavice, one traju koliko i vaše. Dakle, kada vaše trepavice krenu da opadaju prirodno, kada dođe do smene trepavica, tako opadaju i nadograđene trepavice zajedno sa njima. Smena trepavica se dešava za između 3 i 6 nedelja u zavisnosti od godišnjeg doba i tretiranja istih.

Tokom proleća i leta, češće nam opadaju trepavice u odnosu na zimu pa će nam tako nadogradnja trajati kraće. Takođe, ukoliko su trepavice izložene vodi često (more, bazen i slično), velika je verovatnoća da će kraće trajati.

Ukoliko vam se ne svidi vaš izgled, možete otići kod vašeg kozmetičara i posebnim uljima trepavice će vam biti skinute.

Nadogradnja trepavica iskustva i saveti

Ukoliko imate osetljive oči, posavetujte se sa vašim kozmetičarom. U tom slučaju, mora koristiti poseban lepak za trepavice namenjen za isključivo osetljivim očima. Na internetu postoji veliki broj iskustava, pa tako i devojaka koje su imale negativna iskustva čak i pored korišćenja sensitive lepka. Naša kozmetičarka, Aneta, iz Physical & Soul studija savetuje da probate, a ukoliko krene da se pojavljuje neka reakcija da odmah skinete.

Nemojte nikako čupati svilene trepavice! Kada to radite, sa svilenim trepavicama vi kidate i vaše prirodne što nije pametno.

Iako kada imate trepavice gotovo da nemate potrebu da se šminkate, šminkanje nije zabranjeno! Možete se sasvim normalno našminkati. Međutim, bitna stvar je da u prvih par dana ne nanosite maskaru na vaše trepavice, kako bi se sve osušilo i lepo setovalo na vašem licu, ali i da prilikom skidanja šminke ne koristite preparate za skidanje šminke na bazi ulja. Ulje rastvara lepak pa će trepavice brže otpadati.

Bitna stvar je da, dok nosite svilene trepavice, ne smete trljati oči! Tako ćete umrsiti trepavice, one će se lomiti i brže će otpadati.

Neki saveti na internetu se odnose i na učestalost korekcija. Pojedine devojke savetuju da korekcije ne radite više od 3-4 puta uzastopno. Nakon poslednje korekcije u jednoj seriji, treba pustiti trepavice da se regenerišu od količine lepka koji ih neretko uništava, ali i pustiti vaše kapke da se odmore od težine trepavica. S druge strane, tu je i psihološki faktor. Posle čestih korekcija, sve ćete manje biti zadovoljni „normalnom“ verzijom sebe, odnosno sobom bez nadogradnje trepavica.

Svilene trepavice – nadogradnja trepavica – video

Svilene trepavice – Kako se rade, koji tipovi postoje | Ženski Kutak

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, pišite nam u komentarima. Vrlo rado ćemo, zajedno sa stručnim licima, odgovoriti na vaša pitanja u nekom narednom tekstu ili videu.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde