Govor tela – da li mu se sviđaš?

1
2056
Citajte_znakove_09.08.2018_Foto_unsplash
Čitajte znakove Foto: Unsplash

Vodič kroz neverbalnu komunikaciju

Zamislite kako bi to bilo sjajno da imate uputstvo po kome bi tumačili ponašanje suprotnog pola, umesto da se pitate. Koliko vremena izgubimo razmišljajući i analizirajući ono što je druga osoba rekla ili uradila?

To nije slučaj samo sa tinejdžerkama, verujte. To se dešava i kada imate 50, muško ste ili žensko, u vezi ste ili ne.

Protumačiti nekog kroz govor tela svakako zahteva veliko znanje, iako je mogućnost nesporazuma povećana.

Međutim, o ovoj temi je zapravo objavljeno mnogo knjiga. Potražite ih u knjižarama u sekciji popularna psihologija. Neverbalna komunikacija je lako čitljiva i vodič nam je preko potreban, ne samo u emotivnim odnosima, već i u poslovnoj komunikaciji. To je vrlo zgodna veština kada se radi o svakodnevnom kontaktu sa ljudima, poslu ili ljubavnoj vezi.

Protumačite_znakove_09.08.2018_foto_unsplash
Protumačite znakove Foto: Unsplash

Danas vam dajemo zanimljiv uvid u to kako proceniti da li mu se dopadate zahvaljujući malim signalima, koje svako od nas svesno ili nesvesno emituje.

  • Posmatrajte mu držanje. Ako je opušten, okrenut ka vama, raširenih nogu(ako na primer sedite) znači da je opušten sa vama i da se oseća prijatno u vašem društvu.
  • Prekrštene noge isto kao i ruke znači da se oseća ugroženo i ima potrebu da se zaštiti pred vama. Možda je generalno nepoverljiv, tako da to možda i nije vezano za vas.
  • Ako primetite da vam se često smeši, netremice vam posmatra pa vam onda uputi osmeh to je takođe znak da mu se dopadate i da mu je lepo u vašem društvu.
  • Imitiranjem vaših sitnih gestova pokazuje da mu se dopadate i da želi da vam se približi.
  • Ako mu se sviđate trudiće se da skloni i sve što je na stolu između vas i da ispruži ruke ka vama, čak iako ne pokuša da vas drži za ruku.

Govor tela je vrlo zanimljiv mnogim psiholozima i uz par lakih trikova možete dobiti sve informacije od ljudi, koji nisu ni svesni da vam ih daju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde