Predstavljen je novi iPhone 12

0
755
Apple predstavio iPhone 12; Foto screenshot
Apple predstavio iPhone 12; Foto screenshot

Na jučerašnjem online događaju, Apple je predstavio dva proizvoda: HomePod Mini i iPhone12!

Što se tiče samog eventa, trajao je predugo i fokus je često bio na nekim nebitnim stvarima, dok su neke bitne stvari preskočene. Ali, spomenućemo sve. Idemo od početka.

Kada je krenlo predstavljanje novog uređaja najviše je spomenuta činjenica da novi iPhone ima 5G tehnologiju. Sva četiri telefona imaju 5G što je delovalo kao najbitnija stvar na ovoj prezentaciji jer se često ponavljalo. Ono što je bitno da se napomene jeste da mogućnost prebacivanja sa 4G na 5G mrežu će telefon raditi automatski, onda kada je to potrebno i na taj način štedeti bateriju telefona.

iPhone 12 ima 5G tehnologiju; Foto screenshot
iPhone 12 ima 5G tehnologiju; Foto screenshot

Svim modelima novog iPhone 12 je zajedničko to što imaju Super Retina XDR OLED displej, Dolby Vision sistem snimanja videa, a ono što je interesantno je da baterija niti jednog momenta nije pomenuta. Srećom, specifikacije se mogu pronaći kod njih na sajtu, pa hajde da vidimo koji su to novi modeli i koje su razlike.

iPhone 12 i iPhone 12 mini

iPhone 12 ima ekran od 6.1 inča, 4GB RAM i bateriju od 2.775mAh. Ima dve kamere – širokougaonu i ultra širokougaonu. Dostupan je u verziji od 64GB, 128GB i 256GB.

Bombastično je predstavljen i novi iPhone 12 mini koji ima manje više iste specifikacije. Ekran mu je manji – 5.4 inča. Ovim modelom su postigli veličinu iPhone 7, sa znatno većim ekranom. Ima iste kamere, isto RAM-a, isto prostora za skladištenje, ali nešto manju bateriju – 2.227 mAh.

iPhone 12 i iPhone 12 Mini; Foto screenshot
iPhone 12 i iPhone 12 Mini; Foto screenshot

Osim veličine, razlika između ova dva modela je i u ceni. iPhone 12 će za američko tržište koštati 799$, dok će iPhone 12 mini za isto tržište imati cenu od 699$. Ostaje da vidimo kakve će cene biti kod nas.

iPhone 12 i iPhone 12 mini boje; Foto screenshot
iPhone 12 i iPhone 12 mini boje; Foto screenshot

iPhone 12 i iPhone 12 mini doći će u 5 boja – crna, bela, crvena, zelena i plava. Koja vam se za sada najviše dopada?

iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max

Kada je reč o Pro modelima, može se reći da ne postoji značajna razlika između ovih i „običnih“ modela.

iPhone 12 Pro ima ekran dijagonale 6.1 inča, 6GB RAM memorije, kapacitet baterije isti kao i kod iPhone 12 – 2.775mAh. Međutim, za razliku od običnih modela, kod Pro modela imamo još jednu dodatnu kameru – telefoto sa 4x optičkim zumom i LiDAR senzor.

iPhone 12 Pro Max je nešto veći – 6.7 inča ekran. S obzirom da je najveći telefon ima i najveću bateriju – čak 3.687 mAh! Kamere su iste kao i kod iPhone 12 Pro.

iPhone 12 Pro; Foto screenshot
iPhone 12 Pro; Foto screenshot

Kada je reč o memoriji za skladištenje, kod Pro modela ne postoji opcija od 64GB, već samo od 128GB, 256GB i 512GB.

Cena za iPhone 12 Pro je 999$, a za iPhone 12 Pro max 1099$. Naravno, za američko tržište, za naše očekujemo nešto jače cene.

iPhone 12 Pro modeli dolaze u 4 boje – srebrna, grafitna, zlatna i plava.

MagSafe

Kako sve više ljudi koristi wireless punjače za svoje telefone, Apple nas je upoznao sa novim MagSafe punjačima. Na ovaj način, omogućili su da kad stavite telefon na punjač, manje su šanse da ćete „promašiti“ tačku punjenja. Takođe, predstavili su veliki broj novčanika, futrolica i ostalih dodataka koji funkcionišu putem magneta.

iPhone 12 bez punjača

Sa pričom o ekologiji doneli su nam priču o tome da iPhone 12 dolazi bez punjača! Dugo su kružile glasine da će do ovako nečega doći, a sada je i potvrđeno zvanično.

Cile ST – iPhone 12

Kako se vama dopada novi iPhone 12? Da li ćete kupiti novi uređaj?



POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde