Čarolija Tolkindana u Božidarcu

0
1255
Tolkindan najava
Tolkindan najava; Foto: Valinor

Za sve ljubitelje Tolkina ogromno mi je zadovoljstvo da najavim jedan sjajan događaj, koji nas očekuje  9.juna u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac“ u Beogradu. Naime, tada nas očekuje Tolkindan. Ovogodišnja manifestacija delo je odlične ekipe- Udruženja Valinor i Autostoperskog vodiča kroz fantastiku.

Šta nas sve očekuje na Tolkindanu?

Pre svega, vrlo bogat program, koji počinje u 13h i traje tokom čitavog dana. Tolkindan će tematski  uglavnom biti posvećen radu čuvenog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora jedne od najpopularnijih književno-filmskih franšiza („Hobit“ i „Gospodar prstenova“) i utemeljitelja žanra moderne epske fantastike. Međutim, osim tribina koje će se iz drugačijih uglova baviti Tolkinovim radom, biće i različitih sadržaja za najmlađe (kreativne radionice, radionica „Malih kuvara“, edukativna igra „potraga za blagom“, plesni i muzički nastupi, streličarstvo, mačevanje…).

Treba pomenuti i predstavljanje najaktuelnijih domaćih pisaca fantastike i njihovih dela. Od programa za mlade izdvajaju se kvizovi i čuveno Kosplej takmičenje. Na Festivalu će biti i dodela nagrada za najbolje likovne i literarne radove, koji su pristigli na konkurse za decu i odrasle.

Udruženje Valinor
Udruženje Valinor; Foto : Valinor

Organizatori ističu da su planirali i posebno druženje sa mališanima, obolelim od cerebralne paralize, kako bi skrenuli pažnju njihovih vršnjaka na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Cilj im je, kažu, da deci, ali i starijima, ponude kvalitetan edukativno-zabavni celodnevni program, kojem će doprineti i brojni gosti. Svojim prisustvom njihove dosadašnje festivale uveličala su neka od najeminentnijih imena domaće kulturne scene: Timoti Džon Bajford (koji je svečano otvorio Tolkinfest 2013), Boban Knežević, Dobrosav Bob Živković, Miroslav Lakobrija, Aleksandar Petrović Seltik, Nenad Gajić…

Zašto posetiti ovaj festival? Pored sjajnog programa, aktivnosti, predavanja dobićete  i odličnu priliku da upoznate svestrane mlade ljude, koji vole to što rade.  Udruženje Valinor se od 2010. godine bavi organizovanjem festivala, promocija knjiga i filmova. Ono što ovo udruženje izdvaja jeste i njihov humanitarni rad sa decom. Posebno su ponosni na saradnje sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj i Institutom za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, izdavačkim kućama Čarobna knjiga, Portalibris, Odiseja, Darkwood, Književna omladina Srbije, Festivalom gejminga i popularne kulture Games.CON, kao i mnogobrojnim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Bugarskoj.

Program počinje u subotu 9.juna od 13h u Centru za obrazovanje Božidarac, ulica Radoslava Grujića 3, Beograd. Karte možete nabaviti na samom ulazu po ceni od 200 dinara. Vidimo se na Tolkindanu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde