Dani fantazije u Novom Sadu

0
1619
Dani fantazije
Dani fantazije Foto: Piropteriks
Ovog vikenda očekuje nas sjajan događaj u Novom Sadu. Za sve ljubitelje epske i naučne fantastike 26. i 27. maja počinje tradicionalni međunarodni festival,,Dani fantazije“. Festival se održava u Kongresnom centru „Master” Novosadskog sajma, u organizaciji Udruženja Piropteriks, a u saradnji sa Kongresnim centrom „Master”.
Festival,,Dani fantazije“ posvećen je svim ljubiteljima fantazijskih društvenih i video igara, knjiga, stripova, filmova i TV serija. Festival ima za cilj da okupi kako iskusne takmičare na turnirima u igranju, tako i entuzijaste. Organizatori festivala žele da zapravo svet fantazije približe široj javnosti.
Na festivalu nas očekuje bogat program za sve ljubitelje društvenih igara kao I poznatih franšiza iz domena fantastike. Festival daje svakom posetiocu priliku da isproba razne društvene igre na štandovima brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva I  da sazna o najnovijim dešavanjima u oblasti epske i naučne fantastike. Očekuju nas I posebne tribine,  koje vode iskusni predavači, učestvovanje na raznim radionicama, kao i revija neverovatnih kostima inspirisanih filmovima i igrama,  koje su sami izradili domaći ljubitelji tog hobija.
Program festivala 26.maj
Program festivala 26.maj Foto: Piropteriks
Program festivala 27.maj
Program festivala 27.maj Foto: Piropteriks
Takmičarski deo festivala sastoji se od turnira u sledećim igrama: The 9th age, Magic the Gathering, 7 Wonders, Yu-Gi-Oh! TRADING CARD GAME i Settlers of Catan, na kojima će se takmičiti igrači iz više zemalja. Očekuju nas I brojne nagrade za učesnike u takmičarskom delu. Što se tiče programa- tokom dva dana festivala predstaviće se preko 18 predavača i 30 izlagača sa mnoštvom zanimljivosti, koje možda niste imali prilike da vidite do sada.
Među sadržajem, koji se izdvaja jeste i izrada mini kimonoa, druženje sa Daškom i Mlađom, kao i revija kostima iz serija, organizovana u saradnji sa kompanijom HBO. HBO GO će nagraditi najbolje kostime iz hit serija „Igra prestola“, „Zapadni svet“ i „Sluškinjina priča“. Za ljubitelje i nekih drugih franšiza imamo I Udruženje Valinor, Niški Džedajski Pokret, Udruženje ljubitelja japanske kulture Taka, Karavan fantastike I mnoge druge. Sem toga, tu su I origami, kendo, lego izložba, airsoft kao I takmičenje u kospleju.
Cene karata su sledeće: za jednodnevnu treba izdvojiti 300 dinara, dvodnevnu 500, a grupnu (za 4 osobe) 800 dinara. Karte se nabavljaju na blagajnama Kongresnog centra Master, Hajduk Veljkova 11, tokom trajanja festivala. Ovo svakako nije nešto što želite da propustite ako ste ljubitelj epske I naučne fantastike, kao i društvenih igara. Detaljniji program festivala možete pronaći na zvaničnoj stranici na fejsbuku: https://www.facebook.com/danifantazije/, kao i na stranici događaja: https://goo.gl/VG3fL4
Vaš online magazin Kovalska će u svakom slučaju biti tamo I sprema vam zanimljivu reportažu o samom događaju. Vidimo se.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde