4. Beogradski Manifest

0
1052
Foto: beogradskimanifest.rs

U Beogradu se od 25. do 27. maja 2018. održava četvrti po redu Beogradski Manifest. Beogradski Manifest je najveći porodični festival u regionu koji se prethodnih godina pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju  manifestacija  i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

Šta nam nudi ovaj festival?

Koncept festivala omogućava posetiocima da se kroz zabavan i kvalitetno proveden porodični dan upoznaju sa mogućnostima koje nudi regionalna turistička ponuda kao i da se na zanimljiv i interaktivni način predstave brendovi partnera manifestacije. Kroz svoje sadržaje neguje prevashodno porodične vrednosti, a kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i obuhvatajući najrazličitija intresovanja.

Manifest limenke; Foto: blic.rs

Društveno odgovrona kampanja #manifestujse – svaka limenka se računa je ispred TC Ušće organizovala društveno odgovornu kampanju sa Ball Packaging Europe, ReCan fondacijom Svaka limenka se računa – Srbija i Solagro Team i od 11. do 21. maja skupljala limenke te ste na taj način mogli sakupljati kodove koji će vam omogućiti mnoštvo nagrada. Bilo je potrebno ubaciti limenku u pametnu presu ReCan fondacije za reciklažu limenki i osvojiti jedinstveni kod. Kod se unosio u aplikaciju Solagro – Budućnost reciklaže. Na svaku limenku se dobijalo po 10 bodova. Maksimalan broj skupljenih bodova po osobi je 1000.

Na Beogradskom Manifestu vas očekuje veliki broj festivalskih zona:

1. Aduti Srbije

Aduti Srbije; Foto: beogradskimanifest.rs

Zona „Aduti Srbije“ predstavlja turističke potencijale, tradicionalne i kulturološke vrednosti iz Srbije. Svaka opština i regija ima neke specifičnosti koje zajedno predstavljaju kulturno blago Srbije. Najznačajnije među manifestacijama, kojih ima preko 2.000, imaće svojevrsnu priliku da se predstave svojim programima u vidu turističkih znamenitosti, lokalnih igara, muzike, gastronomskih specijaliteta i starih zanata.

2. Craft & food land

Kraft lokator; Foto: kraftlokator.com

Prateći aktuelne trendove festival se svake godine obogaćuje novim sadržajima, tako da će ove godine po prvi put biti organizovan Craft&food land zona gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara u Srbiji sa Kraft Lokator – Gde na kraft pivo: Crna ovca, Kors, Dogma, Tron, Zebrew, Kabinet, Salto, Južni vepar, 3beer, Bash pivo, Black Turtle, Pivara Paunović, Nikola Car, Carstvo piva i Dorćol pivara. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama rock’n’roll bendova.

3. Tradicional

Tradicional; Foto: beogradskimanifest.rs

Festivalska zona koja popularizuje tradiciju, kulturu kao i poznate srpske proizvode. Na glavnoj bini – kod Pobednika, će se gradovi i zemlje učesnici predstaviti programima autentičnim za svoje podneblje.

4. Vinski grad 
Mesto gde će posetioci festivala imati priliku da probaju najbolja vina proizvedena na teritoriji Srbije uz gastronomsku ponudu koja je srodna ovoj kategoriji.

5. Limengrad – mašta može svašta

Svet mašte; Foto: beogradskimanifest.rs

U specijalno dizajniranoj dečijoj zoni od recikliranih limenki koja će ličiti na bajkoviti svet iz mašte: Limengrad – Mašta može svašta, predstaviće se festivali za decu sa raznim pozorišnim predstavama, nastupima dečjih horova, mađioničara i brojne edukativno-zabavne radionice za najmlađe. Biće prezentovane i brojne radionice i interaktivne igre na temu recikliranja limenki.

6. Stvaran svet oko nas

Stvaran svet oko nas; Foto: beogradskimanifest.rs

Zona u kojoj se predstavljaju nacionalne turističke organizacije iz regiona i Evrope, diplomatska predstavništva i ambasade.

7. Plesna livada
U ovoj zoni će se na dve bine odvijati takmičenja opština u plesnim igrama (tradicionalnim i modernim).

8. Leti leti

Foto: beogradskimanifest.rs

Izuzetno atraktivna zona u okviru koje će se predstaviti nekoliko posada iz Evrope i pokazati svoje umeće u velikim šarenim balonima kroz nekoliko disciplina zastupljenim u balonarstvu – vezani letovi i „night glow“. Besplatni vezani letovi će biti ukoliko atomosferske prilike budu pogodne. Satnica letenja: petak od 17h do 18h, subota i nedelja nakon 17h. www.balloonserbia.com/
Balonarski klub „Dambos“

9. Ponovo radi bioskop

Bioskop na otvorenom; Foto: beogradskimanifest.rs

U opuštenoj atmosferi, u prirodi posetioci će tokom celog dana moći da gledaju nagrađivana filmska ostvarenja. Među festivalima su: „Fest“, „Palićki“ i „Niški“ filmski festival, „Pulski“ festival, „Festival animiranog filma“, „Sopot film fest“, „Festival scenarija i kratkog filma“ i drugi.

10. Lepota i zdravlje
Festivalska celina osmišjena kao prostror u kojem je lepši pol u centru pažnje i posvećuje se nekom od svojih interesovanja (kozmetika, hairstyle, moda, wellness, kulinarstvo).

11. Panorama cafe
Na poziciji sa koje se pruža najbolji pogled na Ušće posetioci će uživati u najlepšoj otvorenoj bašti Kalemegdana u raznim poslasticama i toplim napicima.

12. Konji vrani

Foto: beogradskimanifest.rs

Festivalska zona posvećena konjima i konjičkom sportu. Ljubitelji konja će moći da uživaju u plemenitosti ovih životinja, da vide njihove atraktivne tačke, a najmlađi će imati priliku i da se oprobaju u jahanju.

13. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju
U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizujemo seriju zabavnih i edukativnih radionica na temu bezbednosti u saobraćaju:

– postavka staze za električne automobile, sa semaforima, pešačkim prelazima itd. na kojoj bi deca mogla da se zabavljaju, ali ujedno i uče o pravilnom ponašanju u saobraćaju iz ugla pešaka i vozača
– predavanja pripadnika saobraćajne policije
– nagradna takmičenja i kreativni konkursi

14. Zona namenjena najvećem karavanu u našoj zemlji – Izadji Mi Na Teglu

Takmičenje u kuvanju ajvara sa Bakina Tajna će biti još jedna zanimljiva zona kako za čulo vida tako i za čulo ukusa.

Posetite ovaj jedinstveni i šaroliki festival i uživajte u njegovom sadržaju. Ulaz je potpuno besplatan.

Izvor: www.beogradskimanifest.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde