Beograd ispod Beograda- upoznajte sve njegove tajne!

0
1736

Ovoga puta vaš portal Kovalska vas vodi na interesantno putovanje kroz istoriju Beograda. Naime, jedan od autora knjige Beograd ispod Beograda je na čelu jako zanimljivog tima vodiča.

Taj tim želi „da vas uzme za ruku“ i pokaže vam deo onoga što ovaj grad ima. Dodirnućete zajedno tajne Beogradske tvrđave, ali i varoške boemije i bezbrojnih drugih priča.

Knjiga Beograd ispod Beograda

Od prvog izdanja knjige „Beograd ispod Beograda“ 2002. godine javnost i mediji su reagovali i burno i pozitivno. Upravo stoga je i ova knjiga doživela 16 izdanja. Odatle se javlja ova veoma popularna tura, kao i gostovanje u bukvalno svim elektronskim i štampanim medijima.

Autor poznatih knjiga Zoran Nikolić opet će vam biti vodič na turi zaboravljenim, misterioznim i podzemnim Beogradom u

subotu 10.11. od 15:30 časova.
i nedelju 11.11. od 15:30 časova.

Tajne Beograda Foto: Beograd ispod Beograda

Zašto posetiti ovu turu?

Ako želite da osetite duh onih koji su se spuštali do dna Rimskog bunara, da pronađete podzemne koridore u vojom bunkeru, koji je zamišljen kao punkt protivavionske odbrane, da kročite u vremeplov u Velikom barutnom magacinu, veštačkoj pećini iskopanoj pre tri veka u kojoj danas čuvamo najstarije rimske spomenike…. Uđite u vremeplov u kojem nas, na kraju čekaju vino i boemske anegdote. Kako vam to zvuči? Nama, sjajno.

Šta vas zapravo očekuje na ovoj turi?

Vodiči su sa nama podelili ono što će posetioci imati priliku da vide.

„Obilazak gradskih tajni je silazak u istorijsko srce našeg glavnog grada. Tura počinje ispred Beogradske tvrđave, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, odakle počinje uvod u tajne ovog prostora na kojem ljudi milenijumima žive i postoje.

Zoran_Lj_Nikolic_09.11.2018.Foto_Novosti.rs

Potom obilazimo Rimski bunar, misterioznu građevinu nastalu pre oko tri veka, nastalu u doba austrijske vlasti gradom. O njemu postoje bezbrojne priče i predanja koja goste uvode direktno u burnu gradsku prošlost. Potom ulazimo u vojni bunker koji je do 2008. godine bio potpuna vojna tajna za sve goste na Tvrđavi, jer je ulaz bio maskiran i niko nije ni slutio da se na tom mestu nalazi bitan punkt protivvazdušne odbrane.

Goste ture potom uvodimo u najupečatljiviji deo priče, a to je Veliki barutni magacin, veštačka pećina stara gotovo tri stotine godina. Još interesantnije, u njoj danas čuvamo najstarije rimske spomenike nastale od prvog do četvrtog veka.

Na kraju sledi boemski deo priče, kada gosti obilaze Vinske lagume u Karađorđevoj ulici, gde ih čekaju duhovite, boemske priče, kao i osveženje i vino.“

Nadamo se da ćete se pridružite ovom sjajnom obilasku i uživati u njemu.
Cena ove ture je 990 dinara, dok je za decu  od 7 do 12 godina 500 dinara.
Kontakt za prijave je 064 1428774 a sve ostale informacije svakako možete naći na ovom linku https://beogradispodbeograda.com/

Uživajte u upoznavanju lica Beograda, koje do sad niste imali prilike da vidite.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde