Awalim Dance Company

0
2124

Šta prvo pomislite kada čujete „orijentalni ples“? Mističnost? Ženstvenost? Sloboda? Emocije? Elegancija? Kao orijentalni plesač i instruktor, predstavlja mi zadovoljstvo da ljude sa kojima se susrećem informišem o tome šta je to orijentalni ples, odakle potiče, šta predstavlja i obuhvata, koliko je rasprostranjen, itd. Danas bih da vas uputim na jedan plesni projekat na kome smo vredno radile, plesni projekat koji je edukativnog karaktera i koji zapravo daje odgovore na sva pitanja vezana za ovaj ples o kome svi imaju mišljenje, ali ne i znanje o istom.

Awalim Dance Company; Photo: Dragan Martić

Šta je to Awalim Dance Company?

Awalim Dance Company je osnovana 2017. godine od strane Aleksandre Tešanović i okuplja plesače iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Osnovna ideja o osnivanju ove plesne kompanije proističe iz želje da se orijentalni ples predstavi publici na prostoru Balkana, a i šire, u svoj svojoj raznolikosti i lepoti. Instruktori i koreografi plesne kompanije posvećeni su umetničkoj izvrsnosti i težnji da se orijentalni ples Balkana podigne na viši nivo orijentalne plesne scene.

Zajedničko svima koji su deo ovog plesnog projekta je, pre svega, ljubav prema orijentalnom plesu, zatim želja za napretkom i istrajnost na putu ostvarivanja svojih snova. Svi članovi kompanije svojom energijom, trudom i posvećenosti doprinose da Awalim bude to što jeste – zajednica različitih žena koje se međusobno podržavaju, napreduju i postaju bolja verzija sebe u svakom pogledu. Naši nastupi imaju cilj da obogate kulturni život naših gradova, popularizuju orijentalni ples i doprinesu izgradnji kulturoloških mostova između zemalja Bliskog Istoka i Evrope.

Show orijentalnog plesa „Revival“

Petnaest plesača, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, koje zajedno čine međunarodni plesni projekat „Awalim“, predstaviće Vam se kroz show orijentalnog plesa pod nazivom „Revival“. Revival je priča o istoriji, raznovrsnosti i lepoti Bliskog Istoka, njegovog plesa i muzike. Svaka koreografija je posebna kao i svaki plesač, a svi zajedno smo stvorili „Revival“ kao izuzetno plesno putovanje kroz istraživanje drugih kultura.

Gde se održavaju premijere?

Awalim DC će se predstaviti u tri prelepa grada: Sarajevu, Banjoj Luci i Beogradu. Sutra, 20. oktobra, smo u Sarajevu u 20 časova u JU Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Sarajevo je grad koji još uvek nije doživeo profesionalni orijentalni ples i to je razlog više što našu premijeru imamo upravo u tom gradu.

Awalim Dance Company; Photo: Dragan Martić

Dođite da uživate u našem show-u u nekom od ovih gradova i iskusite svoj sopstveni „Revival“. Proputujmo zajedno kroz zemlje Bliskog Istoka i upoznajmo se sa drugim kulturama. Vreme je da se nauče i poštuju još neke prave vrednosti. Ples je umetnost, a umetnost treba negovati i poštovati. Awalim plesni projekat je spreman da ugleda svetlost pozornice. Upišimo se u plesnu istoriju zajedno! Jesen ove godine ima boje šljokica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde