Počinje Beokon- konvencija pop kulture sa najdužim stažom

0
1298
Beokon2018 Foto: Beokon

Beokon 2018 – 02-4.11.2018.

Za sve ljubitelje popularne kulture, koji prate zbivanja u Beogradu i šire počinje novi Beokon. Najstarija konvencija popularne kulture u Srbiji će se održati još jednom ove godine od 2. do 4. novembra u Domu omladine Beograda. Tokom tri dana događaja posetioci će imati priliku da čuju predavanja i tribine sa temama iz pop kulture celog sveta kao što su filmovi, stripovi, naučna fantastika, video igre, animacija, društvene igre, i još mnogo toga.

Sedma umetnost na Beokonu

Za ljubitelje bioskopa tu će biti čak četiri projekcije koje pravi ljubitelji naučne fantastike i horora ne smeju da propuste. Prvog dana će biti prikazan film „Night of the living dead“ iz 1968. godine, potom drugog dana, u znak sećanja na preminulu Ursulu Legvin, premijerno u Srbiji pustićemo dokumentarni film „Worlds of Ursula LeGuin“, a nešto kasnije će posetioci moći da vide „Future World“ u kome glume Mila Jovović, Lusi Lu, Snup Dog i drugi. Trećeg dana će domaća publika imati zadovoljstvo da uživa u kosplej takmičenju koje je postalo neizostavna atrakcija na domaćim konvencijama, a posle toga za kraj događaja projekcija filma „Ederlezi Rising“ koji je na festivalima širom sveta pokupio brojne nagrade i priznanja.

Beokon Foto: Beokon

Jubileji, koje treba da ispratite

Sem ovoga slavimo i dva velika jubileja- 50 godina Odiseje u svemiru i 80 godina Supermena. Ovim velikim jubilejima pridružuju se teme poput Marvela, Džordža Romera, arhetipova u fantastici i fantastike do drugog svetskog rata. Bila bi velika nepravda ne govoriti o igricama, tako da nas tu čekaju turniri, zanimljive tribine kao i veliki kviz znanja.

Za ljubitelje serija takođe prave poslastice- Deset godina Breaking Bad serije, kao i vrlo zanimljiva tribina o Westworld-u.

Ovo je samo deo onoga što se može videti na ovogodišnjem Beokonu, a za više detalja posetite sajt: www.beokon.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde