10 najboljih filmova koje morate pogledati

2
3494
10 NAJBOLJIH FILMOVA; kovalska.rs
10 NAJBOLJIH FILMOVA; kovalska.rs

Dok trenutno na TV gledam „Zelenu milju“, odlučila sam da za vas napišem 10 najboljih filmova, po mom mišljenju. Za ove filmove smatram da bi svaka osoba u životu trebalo da ih pogleda najmanje jednom. Bez spojlovanja, potrudiću se da u par rečenica napišem suštinu i zbog čega smatram da ovi filmovi zaslužuju vašu pažnju!

10. Prestiž (The Prestige)

The Prestige; Foto IMDB Warner Brothers
The Prestige; Foto IMDB Warner Brothers

Dva rivala, mađioničari, uradiće sve za dobar trik i dobar mađioničarski nastup. Zapostavljajući svoju porodicu i rizikujući živote ljudi koje vole, ali i svoje, takmiče se za najbolji šou! Koja je cena koju moraju da plate zarad prestiža, koliko su daleko otišli, da li su preterali ili ne, pogledajte u ovom filmu.

9. Pijanista (The Pianist)

The Pianist; Foto IMDB Focus Features rights
The Pianist; Foto IMDB Focus Features rights

Poljski jevrej, muzičar Vladislav Špilman, od lagodnog života je došao do toga da pokušava da pobegne od sigurne smrti. Beg iz geta, preživljavanje na ulicama Varšave i odvođenje porodice u smrt, nisu ubili njegovu volju za životom. Šta je sve preživeo i kako mu je muzika, ali i neprijatelj, spasio život, pogledajte u ovom remek delu.

8. Trumanov šou (The Truman Show)

The Truman Show; Foto: IMDB Poster; Paramount Pictures
The Truman Show; Foto: IMDB Poster; Paramount Pictures

Trumanov šou me je naterao da se zapitam: da li mi već živimo u ovakvom svetu? Kakav je to svet? Trumanov svet je fejk, oko njega su sve glumci (bukvalno), a on je zvezda dvadesetčetvoročasovnog rijaliti šoua. Šta će se desiti kada on to sazna? Da li će uspeti da pobegne iz sveta kreiranog samo da publika bude zadovoljna? Ovaj film je moja topla preporuka.

7. Marli i ja (Marli & Me)

Marli & Me; Foto IMDB Poster
Marli & Me; Foto IMDB Poster

Za sve ljubitelje pasa, ovaj film je jedan od lepših. Nestašan pas je jednoj porodici dao velike životne lekcije. Nasmejaće vas do suza i probudiće sve vaše emocije. Koliko je teško odvojiti se od onoga što volite, koliko nas mala krznena bića mogu osvojiti i naučiti velikim lekcijama.

6. U mojoj glavi (Inside Out)

Inside Out; Foto IMDB Disney and Pixar
Inside Out; Foto IMDB Disney and Pixar

Iako mnogi misle da je ovaj animirani film samo za decu, ovo je priča o emocijama. Da život nije satkan samo od sreće, već da ga čine razna osećanja za sećanja na trenutke koje doživljavamo tokom života. Film nas uči da emocije ne treba sakrivati, a možete ga pogledati sa celom porodicom.

5. Begstvo iz Šošenka (The Shawshank Redemption)

The Shawshank Redemption; Foto IMDB poster
The Shawshank Redemption; Foto IMDB poster

Sa skoro 2 miliona ocena, ovo je najbolje rangiran film na IMDB. Iako je izašao pre više od 20 godina (1994), ovaj film ima veliku pažnju i dan danas. Snimljen je po knjizi koja je vođena motivima iz istinite priče. Reč je o bankaru koji je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva žene i njenog ljubavnika, iako je potpuno nevin. Problemi kroz koje se susretao, ali i njegova smirenost i snalažljivost u zatvoru punom zlih ljudi, glavna su tema filma. Da li će dokazati svoju nevinost i pobediti sudbinu koja se surovo poigrala sa njim? Pogledajte film.

4. Gospodar Prstenova (The Lord of the Rings)

Lord of The Rings; Foto IMDB Poster
Lord of The Rings; Foto IMDB Poster

Filmska adaptacija romana Gospodar Prstenova, jedna je od omiljenih filmskih fantazija. Meni, koja ne volim fantaziju na filmskom platnu, film je doneo potpuno novo iskustvo i novu sliku o filmovima ove vrste. Civilizacija zavisi od Prstena, koji je bio izgubljen vekovima, a njegovo čuvanje je povereno Hobitu, Frodo Baginsu. Prijateljstvo, izdaja i hrabrost su glavne teme ovog filma, a da li prave vrednosti ipak pobede, obavezno pogledajte u filmskoj triologiji.

3. Forest Gamp (Forrest Gump)

Forrest Gump; Foto IMDB Poster
Forrest Gump; Foto IMDB Poster

Iako je zaostao, Forest nikada na sebe nije gledao kao osobu sa mentalnim poremećajem zahvaljujući velikoj podršci njegove majke. Bilo da je na koledžu, u vojsci ili na brodu koji lovi škampe, Forest inspirište ljude svojim optimizmom. Ali u njegovom životu postoji samo jedna osoba do koje mu je stalo, njegova ljubav iz detinjstva – Dženi. Kako je Forest zadobio ljubav cele nacije, ali i srca svih gledalaca, pogledajte u ovom veličanstvenom filmu. Pažnja: probudiće sve vaše emocije.

2. Hačiko: priča o psu (Hachi: A Dog’s Tale)

Hachi A Dog's Tale; Foto IMDB Poster
Hachi A Dog’s Tale; Foto IMDB Poster

Vaše oči nakon ovog filma neće ostati bez suza, a vaše srce će ostati oplemenjeno za još jednu priču o vernosti i pravoj ljubavi. Da, film je baziran na istinitoj priči o ljubavi između psa i vlasnika, profesora koji je usvojio napuštenog psa. Svojom lojalnošću pas je uzvratio ljubav, čak i nakon smrti svog vlasnika. Spremite maramice, otvorite srce i uživajte.

1. Zelena milja (The Green mile)

The Green Mile; Foto IMDB Poster; Warner Brothers
The Green Mile; Foto IMDB Poster; Warner Brothers

Da li je najokrutnije mesto na svetu zapravo okrutno? Film počinje Paulovom pričom o zatvoreniku Džon Kofiju koji je osuđen na smrt. Džon je čudan čovek, potpuno drugačiji od ostalih sa velikim darom kojeg koristi da pomogne drugima, a tako je i dospeo u zatvor. Da li je smrtna kazna za dobre ljude nekada spas? Da li karma na kraju ipak vrati sve ljudima za svoja nedela? Obavezno pogledajte ovaj film, moja topla preporuka. Priča o pravim vrednostima, prijateljstvu i dobroti.

 

Nadam se da sam kratkim opisima uspla u vama da probudim želju za gledanjem nekog od ovih filmova, a ukoliko ste već pogledali neke, pišite u komentarima. Redosled filmova možda nije najbitniji, ali me zanima vaše mišljenje i osećanja o 10 najboljih filmova po mom mišljenju.2 KOMENTARA

  1. Ja sam gledao ovaj film po imenu Hačiko, i lio sam suze kao iz česme… Film je stvarno super, i preporučujem svakom da ga odgleda!
    Btw posle gledanja filma sam malo izguglao o tom filmu i pročitao, da je čak i taj glumac koji je glumio profesora zaplakao, kad je pročitao scenario… Film je stvarno brutala! 😀

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde