AMD širi svoje prisustvo u Formuli 1

0
1266
AMD širi svoje prisustvo u Formuli 1; Foto PR
AMD širi svoje prisustvo u Formuli 1; Foto PR

Proširujući svoje prisustvo u Formuli 1, započeto kroz saradnju sa Ferrarijevim F1 timom, AMD tehnologije u vidu EPYC procesora će se naći i u data centrima Haas F1 tima.

Za potrebe izgradnje potpuno novog simulatora fluidne dinamike, koji će se koristiti za dizajniranje novog bolida, prema specifikacijama za sezonu 2019. Haas F1 tim će proširiti svoje kapacitete sa super kompjuterima kompanije Cray, baziranim na AMD EPYC procesorima serije 7000.

Pomoću EPYC baziranih Cray super kompjutera serije CS500, Haas F1 tim može efikasno i u realnom vremenu vršiti kompleksne simulacije fluidne dinamike, koje su od krucijalnog značaja za dizajniranje aerodinamike novog bolida.

Od brzine razvoja i unapređivanja dizajna prilagođenog novim pravilima, zavisi i brzina samih bolida na stazi. Iz tog razloga od ključnog značaja je raspolaganje procesorskim rešenjima koja poseduju dovoljno računarske snage da isprate tempo razvoja najsavršenijih trkačkih mašina na planeti.

Korišćenjem pouzdane i efikasne superkomjuterske instalacije kao što je EPYC bazirana Cray CS500, Haas F1 tim može maksimizirati prednosti sopstvene SFD analize unutar najnovijih FIA regulativa.

Isporuka novog super kompjutera je planirana po završetku aktuelne sezone i u skladu sa vremenskim okvirima koji dozvoljavaju početak rada na novom dizajnu za iduću sezonu. Zahvaljujući upotrebi EPCY baziranog Cray superkompjutera, Haas F1 tim će ostvariti značajne uštede u okviru ograničenih budžeta koji su propisani novim regulativima svetske automobilske federacije. Inače, bolide Haas F1 tima pokreću motori Ferrarija.

Više detalja o partnerstvu između Haas F1 tima i kompanija Cray i AMD možete pronaći ovde 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde