Sila je jaka u Nišu – Džedajkon

0
1648

Sa   zadovoljstvom   vas   obaveštavamo   da   će   druga   po   redu   Konvencija popularne kulture, fantastike i digitalne tehnologije – Džedajkon 2018, biti održana

29. i 30. decembra ove godine, u Oficirskom domu u Nišu – Džedajkon

Prošle  godine,  sa  40  gostiju  predavača,  cosplay-era,  jutjubera,  glumaca,  15 radionica za decu, takmičenjima u video igrama, društvenim igrama, modnom revijom i bogatim scenskim sadržajem, manifestacija je imala veliki odjek. Sa posetom od preko

1200 ljudi prošle godine, ove godine smo dobili i najveću dvoranu Oficirskog doma, i spremamo se da ugostimo više od 4000 posetilaca.

Bogat program obuhvatiće brojne izložbe, panele i takmičenja, a posebno mesto zauzeće gosti-izlagači i najveće cosplay takičenje do sada.

Džedajkon Foto :Džedajkon

Program ovogodišnjeg Džedajkona biće podeljen na:

●     glavnu  binu (SveMir stage) gde će centralno mesto zauzeti JediTalks kao i panel “Deca, roditelji i digitalna galaksija”;

●    Panel  Room  sa  stručnjacima  iz  oblasti  popularne  kulture, književnosti i filma; i

●   “Never Grow Up” sala kojoj i samo ime kaže da će biti najzabavniji deo

Konvencije!

Od osoba aktivnih u zajednici koje će svoje iskustvo i pozitivnu energiju proširiti kroz JediTalks program, preko predstavljanja knjiga, filmova i predavanja o popularnoj kulturi, takmičenja u cosplay-u, karaoke pevanju, do body art-a i turnira u video igrama (LoL i PES), na Džedajkonu će se naći ponešto za svakog ljubitelja popularne kulture i fantastike.Beat saber

Jedna   od   najzanimljivih   atrakcija   ovogodišnjeg   Džedajkona   biće   i   igra   u virtuelnoj realnosti Beat Saber, za koju već sada vlada ogromno interesovanje.

Džedajkon je humanitarna konvencija

Deo sredstava od prodatih ulaznica ove godine biće odvojen za one kojima je  to  najpotrebnije.  Ulaznica  za  decu  mlađu od 7 godina biće igračka ili knjiga koju ćemo   kasnije  donirati  socijalno  ugroženim  sugrađanima,  dok  će  simbolična  cena ulaznice za sve od 7 do 107 godina biti 600 dinara za oba dana i 400 dinara za jedan dan.

Prioritet  organizovanja  ovogodišnje  konferencije  je  korak  ka  samoodrživosti kako bi se već sledeće godine u manjoj meri oslanjali na donacije.  Zato apelujemo na sve da svojom posetom podrže inicijativu.

Džedajkon  2018  je  podržan  od  strane  Sekretarijata  za  kulturu,  Kancelarije  za mlade grada Niša, kao i kroz projekat “Tvoje mesto u Srbiji” koji podržava građanske inicijative  iz  čitave  zemlje,  predvođene  lokalnim  aktivistima  i  realizovane  uz  pomoć sopstvenog znanja, energije i angažovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde