Kada se ona ponaša kao on

0
1058
our-last-tango
our-last-tango Foto: Soundsandcolours

Igra mačke i miša

 

U jednom razgovoru sa prijateljem uhvatila sam zanimljivu rečenicu: „I tako tražeći ljubav završismo u promiskuitetu“. Zvuči kao duhovita doskočica, ali zapravo pokazuje sve zamke ljudske usamljenosti.

Šta kada se ona ponaša kao on?

Vrlo je intimno pitanje kad vas neko upita koliko ste imali seksualnih partnera. Nađete se uvređenim, zatečenim, naročito kada takvo pitanje dolazi od emotivnog partnera. Da li je zaista bitno? Sem rizika od polnih bolesti i toga da vas neko pogrešno protumači, jer živimo u sredini, koja još uvek nije zrela da prihvati mnoge seksualne slobode, seksualni život je još uvek tabu. O njemu se pišu knjige, članci, drže se tribine, predavanja ali se često pristupa iz ugla nečeg što je strano, a ne blisko i prirodno. Naše seksualne slobode su naša lična stvar, kao i pitanja toga u šta verujemo, dok god nikog ne ugrožavamo. Šta ako se nađete u sredini, koja ne dozvoljava da se izrazite, uključujući i vaše seksualne slobode?  Ovde ne mislim na slobode homoseksualne i lezbijske populacije, već na jednu posebnu vrstu žena, koje su otvorene i hrabre u svakom, pa i u seksualnom pogledu.

Neka od poznatih istraživanja se okvirno slažu po pitanju toga sa koliko muškaraca je prosečna žena spavala, obično je to broj od 6 ili 7. No, to nije ono što je bitno za našu temu. Ono što nas zanima jeste stav, koji jedna zrela, ostvarena žena ima po pitanju toga kako i na koji način pokazuje nekome da je probudio njeno zanimanje.

Morticia
Morticia Foto: vclsnap
Uče nas tome da su prave dame one, koje čekaju da budu osvojene, da budu spasene, da budu zavedene. Međutim, sa druge strane nas uče i tome da ako nešto želiš treba da ga zgrabiš, da budeš samouverena, jaka, da osvajaš.
Šta kada jednostavno želiš da skratiš i sebi i drugome muke, pa budeš krajnje otvorena po pitanju toga da ti se neko dopada? Da li je teško reći: „Da, vidi, dopadaš mi se, to ne znači da ću spavati sa tobom na prvom sastanku, to znači da vidim u tebi neki potencijal da budeš osoba sa kojom ću deliti nešto više od kreveta?“  Ponekad- da, ako ste vaspitani drukčije. Ako ste pri tom zavođenju suptilni, ovo može biti okidač za sjajnu ljubavnu priču, posebno ako ste sreli nekog ko vas totalno kapira.
Šta ako ste previše gledali modernu odu seksualnim slobodama zvanu Sex and the city? Da li su te i takve serije uticale na ponašanje moderne žene?
Kako muškarci reaguju na ženu, koja zna šta želi i preuzima inicijativu? Popričala sam sa nekolicinom na ovu temu i mišljenja su podeljena. Nije do uzorka, koji bi svakako obuhvatio podrobnije istraživanje, već i do toga da mišljenje o ovom pitanju polazi iz više faktora. Na tom putu susrećemo se i sa nekim predrasudama, kao i sa strahovima od onih:  „ja sam lovac, ona je plen“ do toga „ma ona je laka, ona samo hoće seks“.
Ovo često nije istina, jer jedan od korena problematičnih odnosa među ljudima jeste i činjenica da ne pričamo dovoljno, da nismo otvoreni po pitanju želja, htenja, ličnih stavova, da pretpostavljamo umesto da pitamo. Kada osvestite to da vas je neka emotivno zrela žena okarakterisala kao privlačnog i počela da vas zavodi, neka vam to imponuje. Niko vas nije uvredio, niti vam oduzeo muževnost, kojom zračite time što vam je saopštio da ste mu zanimljivi, sexy, privlačni.  Mnogo je toga moglo biti lakše da su ljudi pričali o sebi i onome što žele.
Šta je ono što vi želite? Jeste li dovoljno hrabri da budete ko jeste, da poželite, da volite, da prihvatite ljubav i seks? Koje je vaše mišljenje po pitanju toga da li da startujete nekog ako ste žensko ili kako bi reagovali na to da vas startuju ako ste muškarac?
6beautiful eyes
6beautiful eyes Foto: cute-pictures

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde