Svaki Android će imati 5G do kraja 2019. godine

0
1665
Android telefoni dobijaju 5G tehnologiju do kraja 2019; Foto Noah Erickson pexels.com
Android telefoni dobijaju 5G tehnologiju do kraja 2019; Foto Noah Erickson pexels.com

Sa izlaskom dugoočekivanog Snapdragon 855 čipa, postavljeni su uslovi za pojavu 5G tehnologije za Android pametne telefone u 2019. Prvi pametni telefon sa 5G tehnologijom, koji će imati mrežu sledeće generacije je očekivan za prvi kvartal 2019. godine. U suštini, Samsungov sledeći flagship telefon izlazi u prvom kvartalu sledeće godine, a potvrđeno je da će Samsung Galaxy S10 imati 5G tehnologiju.

U trećem kvartalu 2019. godine, svaki proizvođač koji bude koristio Snapdragon 855 procesor u svom flagship modelu, posedovaće i 5G tehnologiju.

„Kada dođemo do ovog perioda, ali naredne godine, videćemo da će svak Android pametni telefon biti 5G uređaj“ – Predsednik Qualcomm-a Cristiano Amon.

Iako su Android kompanije već ušle u 5G spektar, čini se da je Apple daleko iza u mrežnoj tehnologiji. Šokantno, ali iPhone sa 5G tehnologijom se ne očekuje na tržištu pre 2020. godine. Glavna krivica leži na Intel-u, jer proizvođač čipova nije uspeo da proizvede 5G čip za Apple na vreme. Intel se suočio sa velikim problemom u odeljenju za kontrolu kvaliteta jer je došlo do pregrevanja čipova u prototipu iPhone-a. Apple vodi i sudsku bitku sa kompanijom Qualcomm. Svetski najveći proizvođač mobilnih čipseta okrivio je Apple za krađu 5G tehnologije i pružanju iste konkurentskoj kompaniji Intel. Slučaj još uvek traje, ali eliminiše mogućnost Apple kompanije da koristi Qualcomm 5G čipove.

Bez obzira na spor s Qualcomm-om, Apple nikada u istoriji nije bio prvi i najbolji u usvajanju najnovijih standarda. Kompanija preferira da sačeka dok tehnologija ne sazri, tako da ga optimizuje sopstvenim hardverom i softverom.


Pročitajte još:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde