Samsung za bolje displej panele za 2019. iPhone

0
1335
Samsung displej panel za iPhone; Foto flickr.com iphonedigital
Samsung displej panel za iPhone; Foto flickr.com iphonedigital

Samsung i Apple možda imaju razlike zbog kojih su na sudu, ali kada je reč o dobavljanju delova za najnoviji iPhone, Samsung je ovek bio Appleu najpouzdaniji dobavljač. Samsung je snabdevao displeje za iPhone X i ovogodišnje iPhone XS i XS Max, a sada će snabdevati i sa jeftinijim displej panelima pod nazivom Y-Octa paneli koji se trenutno koriste za Galaxy Note 9 i S9 seriju.

Displej paneli će biti pristupačniji, ali neće biti kompromisa o kvalitetu. Kao što možete videti na šemi ispod, novi displej paneli koriste takozvanu „in-cell“ tehnologiju zbog koje su paneli tanji i lakši, a tu je i manji broj slojeva u stvaranju panela.

Šema displej panela

Samsungova Y-Octa tehnologija integriše tač senzor (touch sensor) direktno na displej panel, iznad fleksibilnog OLED-a, a ispod polarizatora. Ovakvo postavljanje otklanja potrebu za dodatnim tač panelom. Na taj način, smanjuje se i produkcija i do 30% čime se smanjuje i cena.

Prema glasinama, Apple kompaniji su ponuđeni Samsungovi AMOLED paneli za iPhone XS i XS Max, ali oni ipak nisu tada bili zadovoljni doprinesom panela.

Apple je ove godine imao razočaravajuću prodaju iPhone uređaja. Dok još mogu da pokriju gubitke profita, uzimajući u vidu činjenicu da je ovogodišnji iPhone bio najskuplji u istoriji, poznati analitičari predviđaju da će do kraja sledeće godine biti prodato samo 38 miliona iPhone uređaja. Da li mislite da će iPhone vratiti staru slavu sa novim strategijama?Izvor: GSMArena

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde