Fantazija u Novom Sadu

0
1592
Vitezovi_protiv_Bogova_13.07.2018.Foto_Helena_Mak
Vitezovi protiv Bogova Foto: Helena Mak

Pre nekog vremena najavili smo konvenciju Dani Fantazije kao nešto što ni slučajno niste smeli da propustite ako ste nerd, geek ili entuzijast po pitanjima gaming-a, fantastike ili cosplay-a. Ali, ako jeste, a ipak ste kliknuli na ovaj tekst sad ćete čuti šta ste propustili. Možda se malo rasplačete, a možda malo mućnete glavom pa nadoknadite na budućim događajima, koje ovo izuzetno kreativno okruženje organizuje. Da počnemo prvo od prostora, koji je sam po sebi bio sjajan i neverovatan za ovakav tip događaja, toliko čist uključujući i crveni tepih. Aplauz organizatorima jer čak i mi, opsesivno kompulsivni čistunci, nismo imali zamerki. No, tema ovoga nije čistoća objekta gde je bilo dešavanje, ali svakako jeste čistota srca i divna ljudska bića zbog kojih se osećaš dobrodošlo. To je naime i dočekalo redakciju vaše Kovalske.

Dani_fantazije_13.07.2018.Foto_Piropteriks
Dani fantazije Foto: Piropteriks

Ogroman prostor, lepo uređeni štandovi Gilde igrača, Dragon Games, Valinora, Nerd Alerta i mnogih drugih privlačili su veliku pažnju posetilaca. Mesto među štandovima pronašla je i izdavačka kuća Laguna sa svojim bogatim opusom fantastike.

Ekipa viteške družine Crveni Gavranovi iz Novog Sada je pored izloženog oružja imala i program za mališane, gde su deca ispoljila svoju kreativnost u oslikavanju štita. Rezultat- puna sala malih vitezova i ratničkih princeza. Sem društvenih igara, koje su trajale sve vreme trajanja festivala imali ste priliku i da se oprobate u airsoft-u. Pravo da vam kažem- sjajna zabava, doduše za mene i ne toliko jer bez naočara i sa vizirom ne bih sebi nikako ulovila ručak. Poseban aplauz ide mom drugu Urošu, koji je sve vreme stajao pored mene i govorio – Ha-ha u maniru Nelsona iz Simpsonovih.

Evie_Frye_cosplay_13.07.2018.Foto_Piropteriks
Evie Frye cosplay Foto: Piropteriks
Za one, koji vole kvalitetna predavanja bilo je i specijalnih delikatesa – Cosplay i pravljenje kimonoa by Ljubica Dolašević Ćurguz (slika iznad), niški džedaji i Sila uživo (praktični primer i životno iskustvo džedajske vrline), Holonet portal i radio novinari Daško i Mlađa. Svemu tome dodajte i književne dragulje fantastike Ivana Brankovića i Dimitrija Stevanovića.
Ali, sada ide najbolji deo – cosplay takmičenje puta dva.
Glinda_cosplay_Valinor_13.07.2018.Foto_Piropteriks
Glinda cosplay Valinor Foto: Piropteriks
Prvo je zapravo, čitaj pažljivo, bilo organizovano uz pomoć HBO, pa su posetioci imali prilike da se slikaju sa likovima iz Westworld-a, Sluškinjine priče i GOT. Što se drugog tiče nije vredno pomena. Za ovo se, naravno, šalimo malo sa vama. Evie Frye uživo performans, Darth Revan, Pennywise, čak i odmor za oči u vidu Dafne iz Scooby Doo-a – šta reći više?! Program je vodio Tor lično, a u žiriju Glinda. Sve vam je to dragi moji bilo na jednom mestu. Sve čestitke Piropteriksu na sjajnom festivalu fantazije i vidimo se i sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde