Kako se pravilno našminkati

0
1729
Kako se pravilno našminkati, Fotografija pronađena na internetu
Kako se pravilno našminkati, Fotografija pronađena na internetu
U današnje vreme sve više imamo priliku da vidimo devojke koje liče jedna na drugu. Kada kažem LIČE mislim da su bukvalno sve kao klonovi. Ok, možda ovo zvuči sada previše napadno, ali da li to znači da onda postoje neka pravila u šminkanju ukoliko su sve iste?

Kako to obično biva, i na ovu temu sam napravila video kojeg možete pogledati OVDE, za one koji ne vole da čitaju.

Kao što sam rekla na početku, sve više devojaka liče jedne na druge, sve imaju obrve na isti fazon, konture, hajlajtere, ajlajnere, a veliki broj devojaka koje imaju svoj fazon bivaju osuđivane od strane drugih zbog toga što to nije „onako kako bi trebalo da bude“.

Viđala sam razna pravila od obrva preko kontura do detaljnih objašnjenja. Zašto?

Šminku i šminkanje gledam kao jednu vrstu umetnosti, a moja šminka obično prikazuje mene u datom trenutku. Ukoliko stavim samo malo pudera i maskare znači da imam mnogo samopouzdanja u tom trenutku i da sebe volim onakvu kakva sam, ako izvlačim čudne linije i koristim lude boje znači da sam kreativna, ukoliko radim neki „trendy“ makeup znači da želim da se osećam kao ostale devojke itd.

Različiti načini šminkanja daju različite rezultate; Fotografija skinuta sa interneta
Različiti načini šminkanja daju različite rezultate; Fotografija skinuta sa interneta

Šminka ima veoma veliku moć, pa tako vaše šminkanje može da prikaže vas u različitim svetlima i na različite načine. Fotografiju ispod sam pronašla na internetu i osoba na njoj je savršeno pokazala kako uz samo malo različite tehnike šminkanja možete postići drugačiji oblik lica.

Moć šminke je moć transformacije; Nikkie Tutorials
Moć šminke je moć transformacije; Nikkie Tutorials

Niki, sa kanala NikkieTutorials, nam je savršeno pokazala koliko možemo da učinimo sebe lepšima u zavisnosti od svog oblika lica, ali i kakvu moć ima šminka koju nosimo!

Lepo je kada vam se neki makeup dopadne i poželite da i vi uradite takav, ali ga prilagodite svom licu. Ni jedan oblik lica nije isti stoga se svako od nas ne može našminkati na isti način. Pratite vaše lice i gledajte da poboljšate vaše prirodne karakteristike i da uz pomoć šminke sakrijete vaše mane. Ne obazirite se da li će i šta će drugi misliti o vama! Sve dok se vi dobro osećate sa šminkom koju imate – to je najbolja šminka za vas!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde