AMD-ov mobilni Vega GPU stiže za nove Apple MacBook Pro notebookove

0
1067
AMD-ov mobilni Vega GPU stiže za nove Apple MacBook Pro notebookove; Foto PR
AMD-ov mobilni Vega GPU stiže za nove Apple MacBook Pro notebookove; Foto PR

Skupa sa lansiranjem novog modela MacBook Air ultra-prenosnika, kompanija Apple je objavila da će 15″ modeli MacBook Pro notebookova, dobiti opciju konfigurisanja sa Radeon Vega 20 i Vega 16 Mobilnim grafičkim akceleratorima.

Ovim se nastavlja dugogodišnja bliska saradnja AMD-a i Applea koji će prvi imati Vega akcelerisani notebook, dok će proizvođači PC notebookova u svojim Windows prenosnicima doneti Vega Mobilni GPU kasnije.
AMD Radeon Vega Mobile donosi izvanredne performanse u 3D renderingu, foto i video editingu i ostalim kreativnim aplikacijama, kao i fantastično FullHD gaming iskustvo sa Ultra detaljima, u najmodernijim „AAA“, kao i eSport naslovima.
Lisa Vega GPU Mobile; Foto PR
Lisa Vega GPU Mobile; Foto PR
Zasnovan na „Vega“ grafičkoj arhitekturi, novi mobilni grafički procesor je dizajniran za izvanrednu efikasnost, malo zagrevanja i tih rad u najtanjim ultra-prenosnicima, zahvaljujući korišćenju HBM2 memorije umesto prostorno i termalno zahtevne GDDR5 memorije.
Vega GPU Mobile; Foto PR
Vega GPU Mobile; Foto PR

Šta je Radeon Pro Vega 20 i Vega 16?

Radeon Pro Vega20 i Radeon Pro Vega16 grafički akceleratori sa lakoćom savladavaju i najzahtevnije zadatke modernih softverskih paketa koje koriste kreativci, a zahvaljujući fleksibilnosti nCU (next-gen Compute Units) od kojih su sačinjeni ovi GPU-ovi, igračke performanse prevazilaze bilo šta što je Apple ikada ugrađivao u svoje prenosnike.
Više detalja o Mobilnom Vega grafičkom akceleratoru možete pronaći na zvaničnoj web stranici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde