Japanniš – budućnost sada u Nišu

0
1311
Japannis 2018 Foto: Taka

Jubilarni, šesti po redu dani Japana u Nišu, popularnog naziva Japanniš 2018 počeli su juče – osmog oktobra i traju do četrnaestog. Ovu manifestaciju organizuje udruženje „Taka“ u saradnji sa Ambasadom Japana i održava se u prostorijama Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“. Počelo je juče sa predavanjima iz oblasti tehnoloških inovacija i fantastične književnosti a šta nas čeka čućete dalje u tekstu.

Ovogodišnji program je prožet futurističkom i društveno svesnom tematikom: prezentacije na temu arhitekture, robotike, edukacije, vizionarske književnosti, futurističke mode, životne sredine, geopolitičke scene Japana koje će održati gosti predavači profesori iz Srbije. Zašto posetiti ovogodišnji Japanniš?

Japanniš 2018 Foto: Taka

Pre svega, jer je izuzetna prilika da naučite nešto novo o samom Japanu, da uživate u njegovoj kulturi, da čujete koje nas sve to nove tehnologije i inovacije očekuju npr na Olimpijadi, šta se sve to gradi u Japanu i šta sve novo možemo da naučimo od njih.

Jovana Ljubić, sekretar ovog udruženja, nam je za ovu priliku rekla:

„I ove godine imamo goste predavače iz Japana.

Imamo tu čast da će NJ.E. Junichi Maruyama, Ambasador Japana u Srbiji, održati predavanje o japanskoj kaligrafiji.

G-đa Kanoko Tsuda će nam govoriti o poziciji žena u Japanu.

Čak će i jedan holivudski glumac i aikido majstor 7. dan, Toshiro Suga  održati aikido seminar. “

U toku svih sedam dana Japanniša 2018 možete posetiti edukativno umetničku izložbu sa temom „Japan budućnost sada“.

Uživaćete i u stalnim programima Japanniša: mini seminar japanskog jezika, go prezentacija i turnir, origami i cosplay radionica, manga takmičenje, anime projekcije, turniri u video igrama.

Cosplay takmičenje, čija je tema Japan već postaje naš zaštitni znak i imaćemo brojne goste i entuzijaste prezentere i takmičare.

Ulaz na Japanniš 2018 je slobodan.

Nadamo se da ćete naći vremena ako ste već u Nišu ili u blizini da obiđete ovaj događaj, ispratite program i vidite Japan iz jednog novog ugla. Vaša portal Kovalska će svakako biti tamo, vidimo se na Japannišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde