Mesečni horoskop za jul 2018.

0
1772
Mystic girl; Foto: Khusen Rustamov xusenru.com
Mystic girl; Foto: Khusen Rustamov xusenru.com

Jul kreće sa konjukcijom Marsa i Meseca u Vodoliji, što nam daje strasti, jake instikte, osećanja i uzbuđenje, zatim se nadovezuje i opozicija Merkura iz Lava koji pokreće kritike ogovaranja, uznemirenost, gubitke, nestabilnost i to sve će tolerisati retrogradni Jupiter iz Škorpije do 10. Jula. Nakon toga, Jupiter kreće napokon 10. Jula i pokreće veliki vodeni trigon sa Suncem iz Raka i Neptunom iz Riba što nam donosi veliku sreću, dobre mogućnosti, lepa osećanja, slogu, zaradu, odskočnu dasku u svemu pa čak i u fizičkoj formi – piše astrolog Željka Knežević. Šta mogu pojedinačni znaci očekivati kroz mesec JUL?

OVAN

Kod vas oko sredine Jula dolaze značajni poslovi i priliv novca, a posebno se dešava ukoliko imate privatni biznis. Do 10. Jula Venera je u vašem polju dece, ljubavi, emocija i zabave pa možete uživati na tom polju, a posle se ona kreće kroz vaše polje svakodnevnog posla i zdravlja gde možete, ako ste slobodni, upoznati osobu koja će vam se dopasti preko posla ili ukoliko ste lekar, osoba će doći da vas leči ili vi nju da lečite. Mars je retrogradan u Vodoliji pa možete biti uspešni u medijima, turizmu ili marketingu. Čuvajte se povreda u sportu i obratite pažnju na zube, kosti i reumu.

BIK

Bik horoskopski znak

Možete se osloniti na uticajne prijatelje iako će mnogi osuđivati vaše pokušaje i neke zacrtane ciljeve. Kako će Merkur biti retrogradan – zli jezici mogu svašta da pričaju, a vi se čuvajte i pazite šta pričate i kakve ugovore sklapate, posebno kada je reč o strancima, a to vam je period od 26. Jula do 19. Avgusta. Na emotivnom polju je bilo dosta prilika za upoznavanje, nove veze, za uskladjivanje postojeće, a sada treba obratiti pažnju na pomračenje meseca 27. Jula i izbegavati bilo kakve rasprave sa partnerom. Kako je Uran u vašem znaku, ukoliko imate problema sa zdravljem trebalo bi da se obratite alternativnom lekaru ili da se lečite najnovijom tehnologijom. Čuvajte grlo, zglobove.

BLIZANAC

Blizanci horoskopski znak

Uran u 12. polju od sredine Maja i biće tu duži niz godina što vam ujedno vam vizije da osmislite strategiju koja vam daje da se dobro izborite sa konkurencijom. Mnogi Blizanci zbog Urana u Biku mogu da se bave trgovinom hrane, odeće, nekretninama, nakitom, prevozom. Za vreme retrogradnog Merkura od 26. Jula do 19. Avgusta, čuvajte laptopove, auta, ključeve telefone, ugovore i sve papire od važnosti. Pazite šta potpisujete i kakve dogovore sklapate. Mnogi Blizanci se mogu zaljubiti preko posla, a kako je Neptun retrogradan situacija može biti nedefinisana ili mora da se krije. Čuvajte rameni pojas, pluća, izbegavajte stres.

RAK

Rak horoskopski znak

Vama su se već od sredine Maja otvorili novi načini saradnje moguće sa strancima, trgovina nekretninama ili organskom hranom. Za vreme pomračenja vašeg vladara meseca 27. Jula, sigurni su neki neplanirani izdaci. Moguće je da vaš partner bude u lošoj energiji pa mu pomozite jer je mnogo zauzet obavezama i pretrpan poslovima. Svakako će on to ceniti, a i dobro će mu doći. Emotivno je do sada bilo dosta povremenih upoznavanja kod slobodnih rakova, a sada su mogućnosti do 10. Jula i posle od 22. do 23. avgusta ulazak u vezu sa osobom preko posla. Poroverite krvnu sliku, moguć je problem sa jetrom i žuči pa bi bilo dobro da promenite ishranu.

LAV

Lav horoskopski znak

Prvi znaci bitne podrške, koja može biti tajna ili iza senke, mogu se desiti na Pomračenje Sunca 13. jula, koji je je vaš vladar. Čuvajte se nepotrebnih troškova i rizičnih transakcija za vreme retrogradnog Merkura od 26. Jula do 1.9 Avgusta. Za neke velike transakcije i poslove sada nije vreme, već od sredine Novembra kada Jupiter uplovi posle 12 godina u Strelca i pokrene vašu emotivnu i poslovnu stranu. Emotivno – Venera je u Lavu do 10. Jula i vi ste u centru pažnje i svi se otimaju i žele da se druže sa vama, a posebno suprotni pol. Sportisti i mladi treba da se čuvaju povreda, dok Lavovi u srednjim godinama treba da kontrolišu pritisak i obratite pažnju na koštani sistem.

DEVICA

Devica horoskopski znak

Ne preporučuje se donošenje bitnih odluka jer je Merkur vaš vladar u Lavu i kreće se retrogradno od 26. Jula do 19. Avgusta. Strogo izbegavati rizične finansijske transakcije, čuvajte dokumenta, kartice, ključeve, telefone, laptopove. Sve vrste dogovora i pregovora možete da ostavite za period kada Merkur krene direktno od 19. avgusta. Mnoge Device se mogu zaljubiti u osobu gde je razlika u godinama značajna ili je previše ambiciozna i pomalo teška (osoba koja stavlja svoj posao ispred svega). Kada se Mars vrati u Jarca, onda se može pojaviti neka osoba iz prošlosti ili neko ko će ostaviti jak utisak na vas, a to se dešava tek od 13. avgusta. Izraženo depresivno stanje i potrebno je da čuvate srce, pritisak i reuma je naglašena kod stariji osoba.

VAGA

Vaga horoskopski znak

Imate Saturna u vašoj 4. kući i mnoge stvari se rešavaju u kući, a kod pojedinih Vaga može da se reši stvar nasledstva. Za vreme retrogradnog Merkura nije mnogo pouzdano da bilo šta odlučujete već kada krene direktno od 19. avgusta pa napred. Izbegavajte potpisivanje ugovora sa kolegama ili saradnicicima. Vaša planeta Venera se kreće kroz Lava do 10. Jula pa vam je naklonjena, ali vi kao da nemate živaca za neke udvarače. Neki vatreni znaci će biti uporni da zaokupe vašu pažnju. Mogući problemi sa zubima, urinarnim traktom i meteropatske tegobe.

ŠKORPIJA

Škorpija horoskopski znak

Uspešan mesec za sve vas koji se bavite pisanjem, komponovanjem, slikanjem, arhitekturom, radite u nekoj instituciji, vojsci, policiji – vi imate mogućnost za veliki uspeh i da rešite vaše stanje stambenog prostora. Posle 10. Jula, kada Jupiter krene direktno kroz vaš znak, sve se odjednom pokreće, čak i uspeh sa strancima ili u inostranstvu. Emotivno slobodni su već trebali ući u neku strastvenu vezu koja može završiti i brakom, ako to niste uspeli onda će venera biti u vašem znaku od 9. Septembra pa na dalje, duži vremenski period, pošto će biti retrogradna sve do 2. Decembra, što će vas činiti omiljenim i vrlo poželjnim kod suprotnog pola. Mogući su problemi sa zubima, reproduktivnim organima, glavobolje.

STRELAC

Strelac horoskopski znak

Imate podršku Marsa, koji je u Vodoliji i vašem trećem polju komunikacije, komšiluka, braće, sestara i kraćih putovanja. Vaš vladar, Jupiter, se 10. Jula kreće direktno i vrlo je povoljan za ulaganje sredstava u stambeni i poslovni prostor, što će od 8. Novembra da vam donese višestruku zaradu. Budite oprezni od 26. Jula do 19. Avgusta jer je Merkur retrogradan, pa izbegavajte ulaganja, podizanja kredita, nepotrebne troškove. Emotivno treba da pazite da ne uđete u dve veze jer vam se mogu dopadati obe osobe. Potrebno je da strogo pazite šta pričate da ne dođe do skandala. Merkur će biti retrogradan, a to je vaša planeta partnera, pa dobro pazite kada su partneri u pitanju, kako poslovni tako i emotivni. Kontrolišite krvni pritisak, stanje jetre i krvnih sudova.

JARAC

Jarac horoskopski znak

Trebalo je da ste dobili nove projekte ili ponude u poslu, posebno ako se bavite umetnošću, intelektualnim radom, muzikom, komponovanjem, pravima, advokaturom ili ukoliko radite u medijima. Sada mnogi Jarčevi imaju povoljnosti za uspeh, a moguće su i male prepreke jer je Saturn započeo svoje retrogradno kretanje. Svakako će Saturn dati Jarčevima neku nemogućnost ili blokadu. Emotivno, ako ste slobodni možete da uđete u vezu sa nekom osobom za vreme pomračenja Meseca 27. Jula, a poznanstvo može biti preko posla. Predstoji vam više druženja i izlazaka. Potrebno je da se više krećete i rekreirate, kontrolišite krvnu sliku, zube i kosti. Planina je vaš ambijent pa bi bilo dobro da provedete odmor na planini.

VODOLIJA

Vodolija horoskopski znak

Kod vas je Mars, koji se kreće retrogradno, tu ceo mesec, pa se i vi malo povlačite. Jupiter kreće direktno od 10. Jula pa se i vi pokrećete i polako se poslovi šire i privode kraju, a posebno sa strancima i inostranstvom. Za vreme pomračenja Sunca 13. Jula vi treba da izbegavate sklapanje i potpisivanje ugovora sa partnerima. Merkur će sve vreme biti u Lavu, pa je potrebno da izbegavate prepirke, nervozu i razne rasprave. Emotivno – od 22. Jula naglašeno je zaljubljivanje u osobu koja se bavi nekim sportom ili kreativnim zanimanjem. Mars, planeta strasti i erotike, je u vašem znaku pa vam donosi omiljenost i poželjnost kod suprotnog pola. Česte promene raspoloženja mogu da vam pokvare dan, a noć nesanica.

RIBE

Ribe horoskopski znak

Već od kraja Juna je vaš dobar period, a kada Jupiter krene direktno od 10. Jula vi možete da ostvarite sve što osmislite i isplanirate. Posebno mogu biti naglašene ponude od stranaca ili posao u inostranstvu. Potrebno je samo da obratite pažnju za vreme retrogradnog Merkura od 26. Jula do 19. Avgusta, pa čuvajte papire, svu tehniku za komunikaciju, ključeve i pazite šta se dogovarate ili potpisujete. Čuvajte ugovore i dokumente od važnosti. Emotivni aspekti života su naglašeni, romantični susreti sa atraktivnom osobom na mestu gde je prisutna voda ili ste okruženi vodom. Problemi sa sinusima, alergije i krvni sudovi stopala.

 

Mesečni horoskop, astrolog Željka Knežević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde