Mesečni horoskop za maj 2018.

0
1803
Pogled s leđa; Foto: Tobi from Pexels.com
Pogled s leđa; Foto: Tobi from Pexels.com
Već na samom početku meseca, 1. maja, u popodnevnim satima Mesec menja znak tako što prelazi iz Škorpije u optimističnog, veselog i filozovski nastrojenog Strelca. Mars je i dalje u konjukciji sa Plutonom u Jarcu pa i dalje traje neka jaka borbena energija koja je u kontaktu sa Uranom iz Ovna, što može dati iznenadne preokrete. Kada se i Merkur udruži kreću pretnje, svađe, osvete i mnoge teške stvari se mogu dešavati. Sve će to trajati do sredine maja kada će Uran izaći iz Ovna u znak Bika gde je bio poslednji put u periodu od 1934. do 1942. godine, piše astrolog Željka Knežević.
16.  maja Mars prelazi u znak Vodolije i pravi nepovoljan aspekt sa Uranom iz Bika i iznenada se pokreću opasnosti i destruktivna ratna energija, borba na silu. Rizični su letovi sa avionima, udarci, požari, teški nervni ispadi, moždani udar i sve još što je vezano za Vodoliju i vazduh mada ni zemljani znak Bik neće biti čvrst i siguran jer se i zemlja može uzdrmati. Generalne promene na polju finansija na zemlji se pokreću. Teško je sada sa ovim aspektom Mars – Uran biti tolerantan i praviti kompromise, pa u kom se polju nađe u vašem ličnom horoskopu izaziva opasnosti, rušenje i gubitke u vezi simbolike polja gde borave planete. U ovom periodu se treba čuvati povreda od svih mašina i aparata, električnih uređaja, posebno na pružnim prelazima, od loših finansijskih transakcija i ulaganja na brzinu u nešto što mnogo obećava. Bik je, između ostalog, simbol sve nepokretne imovine pa neke osobe mogu dobiti, a neke iznenada izgubiti. Uran će biti osam godina u Biku, a o tome će biti priče drugom prilikom.

OVAN

Ovo će biti jedan dosta borben mesec za partnerske odnose jer je vaša planeta Mars u kvadratu sa Uranom u periodu od 9. do 19. maja i nije jasno definisana pobeda tako da budite spremni i na neki poraz. Biće izražen i vaš stav prema materijalnim poljem i novcu, iziskivaće promene na oba polja u poslu i na polju novca. Kako imate podršku Venere bilo bi dobro da se družite, okrenete partneru i uživate u svemu što vam Venera nudi. Sada nije vreme da se držite tvrdoglavo jer imate u poslu žestoke protivnike pa se malo povucite i prepustite vašu ulogu vođe partnerima u poslu. Kako god bilo, vi sada treba da poradite na polju partnerskih odnosa i vašoj ulozi u njemu. Pojedini Ovnovi se mogu okrenuti nekim drugim poslovima, čak i nekim porodičnim. Emotivno se treba posvetiti lepim druženjima, novim poznanstvima, a slobodni mogu upoznati partnera u ljubavi. Izražen je umor, glavobolja i problemi sa kičmom pa se više krećite u prirodi i u društvu.

BIK

Bik horoskopski znak

Neke bitne velike promene se dešavaju sa ulaskom Urana u vaš znak pa se sve dešava iznenada – novi poslovi, novi način razmišljanja i prihvatanje da nešto oprostite, da se desi preokret i da se neki loš period u životu završi. Sada nije vreme da prebacujete partneru šta je bilo i zbog čega se nešto desilo, već prosto neke stvari treba ostaviti u prošlosti i krenuti u novi početak. Pojedini Bikovi mogu imati neki susret sa osobom iz prošlosti i nastaviti čujenje i druženje dok pojedine osobe mogu uploviti u neku novu vezu. Generalno svi Bikovi treba sa Uranom u budućnosti da okrenu ploču i krenu skroz novim tokom sa novim razmišljanjima. Predstoji stabilna finansijska situacija i napredak u budućnosti. Zdravstveno nova Uranova energija vas pokreće u lepe izlaske i druženja.

BLIZANCI

Blizanci horoskopski znak

Kod vas će Venera biti sve do 19. maja pa će biti lepih druženja, partnerskih odnosa i svega što vas raduje. Harmonija se ispoljava u lepim ljubavnim romansama dok slobodni mogu ući u neku novu vezu. Druženje, romanse i ljubav su lepo naklonjene svim Blizancima. Finansije sada nisu izražene, ali ako vam bude potrebno možete računati na vaše najbliže, a moguće su i neke dugo očekivane situacije za razrešenje papira ili nekretnine. Od sredine meseca se treba pripaziti nekih sukoba koji i ne moraju biti vezani lično za vas već ne držite nikome stranu i držite se podalje od bilo kakvog sukoba. Poslovno sada nije naglašeno za vas već se pripazite da ne ulazite u nešto što se vas ne tiče. Više se odmarajte i radite na tome da ojačate imunitet jer su moguće alergije i problemi sa disajnim putevima.

RAK

Rak horoskopski znak

Evo ko će biti najmoćniji i najsrećniji znak u ovoj godini! Mnogo pozitivniji period se pokreće kod vas i to najviše po pitanju komunikacije u odnosima sa najbližima, porodicom i bržim donošenjem odluka. Vas će ovaj Uran prosto prodrmati pa razmišljate oštrije! Tenzija i nezadovoljstvo sa partnerom traje već duže vreme pa se ne opterećujte već prepustite da to partner može sam da reši. Pojedini Rakovi treba da se bave sportom i nečim što će izbaciti nagomilanu negativnu energiju. Oni Rakovi koji sada prekinu sa partnerom ne treba da žale. Sada nije vreme za ništa novo na emotivnom polju, čak ni sa obnavljanjem iz prošlosti. Poslovno ovaj mesec vam nije naklonjen. Sada treba povesti računa o zdravlju i svim hroničnim bolestima, uraditi jedan sistematski pregled i povesti računa o ishrani.

LAV

Lav horoskopski znak

Veliki preokret se može kod vas dešavati na polju karijere. Lavovi kojima je bilo nešto obećano još prošle godine sada je period kada može iznenada da se to i  ostvari. Neki Lavovi sada mogu ući u političke vode. Poslovno će biti dosta nervoze i vi na kraju treba sve da prihvatite i shvatite da to tako treba da bude. Finansijski se pokreće nešto novo preko neke ženske osobe, kako na poslu tako i u ljubavi. Emotivno možete imati osećaj usamljenosti i neki nemir. Slobodni Lavovi se više druže, izlaze i pričaju sa prijateljima. Potrebno je baviti se više sportom, raditi duhovno na sebi da biste povratili pozitivnu energiju. Koliko god se vi sada nervirali i bunili, shvatićete u junu da je baš sve trebalo tako da bude. Zdravstveno povećan pritisak, kičma, lošije varenje i nervoza.

DEVICA

Devica horoskopski znak

Ovo je vaš period sa ulaskom Urana u Bika i višom oktavom vizija – vi pokrećete nešto novo na polju posla, nešto što ste ranije planirali sada bi moglo da se pokrene i mogućnost da pronađete put kako da uspete. Sada su vam naklonjena i neka nadređena poslovna mesta šefa, pa se i tome možete nadati. Najviše imate uspeha u prosveti, književnosti i ekonomiji. Vrlo je izražen šarm koji i od ranije postoji kod vas. Emotivno je sada sasvim moguće da i javno pokažete svoju ljubav i naklonost jer će vas prosto Uran gurnuti u to. Svakako Device će sada partnere prijatno iznenaditi sa postupcima. Sada je prelep period za vas pa ga iskoristite . Obratite pažnju na vaš osetljiv stomak, probavu i šta jedete.

VAGA

Vaga horoskopski znak

Velika osetljivost i povređenost što dolazi od drugih ljudi, zato sada treba da se okrenete sebi i ne vagate svaku reč šta vam ko kaže. Niko vam sada ne može pomoći jer ste preosetljivi. Ne preporučuje se ni da dajete savete u ovom periodu jer možete biti optuženi za nešto loše ukoliko krene po zlu. Najbolje je da ste sami sa sobom je sada da bi se izbeglo povređivanje drugih ili da vas povrede. Poslovno možete biti preopterećeni i da radite i umesto drugih. Sada treba birati da saopštavate nešto drugima kada ste u dobroj energiji i u balansu. Zdravstveno mogu biti ugroženi bubrezi, urinarni trakt, kosti, zubi pa na tom polju obratite pažnju. Sada gledajte da se što više usmerite na sebe.

ŠKORPIJA

Škorpija horoskopski znak

Kod vas je Jupiter, planeta sreće, ali sada će ulaskom u Bika u Uran može malo sve uzburkati. On će biti u opoziciji sa vašim Suncem i sve što ste planirali i do sada uradili Uran preokreće za 180 stepeni, što vama nikako neće odgovarati. Vi ste najemotivniji znak, samo što emocije ne pokazujete već ih držite pod kontrolom. Uran će mnoge Škorpije sada prosto naterati da pokažu emocije dok pojedine može vratiti sedam, osam godina unazad i desiće se preslišavanje u partnerskim odnosima. Pojedine Škorpije mogu pokazati i svoju lošiju stranu prema partneru, ali partner to neće puno uzimati u obzir, što će vas još više iznervirati. Slobodne Škorpije mogu doživeti novu ljubav ili staru na novi način. Poslovno veliko angažovanje i iznenadni preokreti. Finansije su dosta dobre. Zdravstveno je moguć veliki pritisak pa malo se relaksirajte i opustite.

STRELAC

Strelac horoskopski znak

Sada vam je naklonjena Venera iz partnerskog polja, pa su moguća lepa nova upoznavanja ili se nešto više može desiti sa nekim koga već poznajete. Partnerski odnosi sada se pretvaraju u neka druga dešavanja i obaveze, pa im nemojte zameriti ili ih optužiti kako vam ne poklanjaju pažnju. Kako vi volite slobodu u partnerskim odnosima, tako je i dajte drugima. Mnoge stvari sada ne zavise od vas pa se nemojte nervirati jer prosto je tako na poslovnoj strani. Pojedini Strelčevi se mogu posvetiti deci, porodici i radite nešto što niste do sada stigli. Ovaj maj će biti dosta napet, ako osetite nervozu u stomaku i nadutost, smanjite tenziju. Nemojte se nervirati ako neke stvari sada ne možete uraditi jer će ipak vas dočekati.

JARAC

Jarac horoskopski znak

Pred vama stoji veliki poslovni izazov i treba da ga prihvatite. Nervoza će biti konstantno naglašena. Kod pojedinih  Jarčeva iz kruga porodice može jedna osoba imati hiruršku intervenciju gde ishod može zavisiti od mnogih faktora. Sve vas može jako uzdrmati pa možete shvatiti suštinu ovozemaljske prolaznosti i života uopšte. Mnogo vremena će vam biti potrebno da skupite snage i krenete dalje. Pojedini Jarčevi mogu zapasti u emotivnu krizu sa partnerom u ljubavi. Vaša planeta Saturn je kod vas pa možete dosta toga da naučite i pokrenete na duge staze o čemu god se radilo. Što se tiče zdravlja, nervoza je jako naglašena.

VODOLIJA

Vodolija horoskopski znak

Imate u prvoj polovini meseca još podršku od vaše planete Urana dok od 15. maja treba da odlučite kojim putem želite da krenete, jer sadašnje stanje zahteva da donesete odluku pod hitno! Ako ste u vezi koja je duža, sada je opcija takva: ili brak ili svako svojim putem. Više ne podnosite nedorečenost, a posebno kada Uran uđe u konkretnog Bika koji traži ozbiljnost u svakom smislu. Pojedine osobe mogu sredinom meseca dobiti sve papire koji su bitni za pokretanje posla. Sada više nema povratka nazad, samo hrabro napred. Zdravstveno ojačajte imunitet jer vam prete virusne infekcije.

RIBE

Ribe horoskopski znak

Vi prosto obožavate proleće i to je za vas najlepše godišnje doba. Sada je potrebno da se opustite i uživate u ovom divnom vremenu. Nema potrebe da stalno tražite neke greške i ”Još samo da uradim ovo pa ću biti zadovoljan/na”, a stalno vam nešto nedostaje do užitka. Budite srećni i radujte se proleću. Zaista, kada biste priznali sebi da stvarno imate realne razloge da se radujete bilo bi svima lepše oko vas, a i vama. Pojedine Ribe imaju neki specifičan odnos sa partnerom koji je već na neki način izgustiran pa je preporučljivo da uzburkate tu monotoniju. U drugoj polovini meseca čuvajte se povreda i padova.

astrolog Željka Knežević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde