Video sa najviše dislajkova na YouTube – YouTube Rewind 2018

0
2691
Video sa najviše dislajkova na YouTube - YouTube Rewind 2018; Foto youtube.com
Video sa najviše dislajkova na YouTube - YouTube Rewind 2018; Foto youtube.com

YouTube je jedna od najvećih platformi i drugi najpopularniji pretraživač na internetu. Pored pregleda, jedna od najpoznatijih atributa YouTube-a jesu „like“ i „dislike“ opcije. Dok se mnogi takmiče u tome ko će imati veći broj „lajkova“, titulu za video sa najviše dislajkova je nosio Justin Bieber „Baby“. To je trajalo do 6. decembra dok nije izašao Youtube Rewind 2018 i preoteo titulu. 

YouTube rewind je serija klipova kreiranih od strane YouTube-a. Ovi klipovi predstavljaju pregled najviralnijih klipova te godine kao i muzičkih trendova, izazova i događaja. Prvi Rewind je izašao u decembru 2010. godine i bio je u 10 najpopularnijih klipova te godine na YouTube-u.

U odnosu na prethodne YouTube Rewind klipove, ovaj je prvi koji je nastao kao kombinacija animacije i scena iz realnog sveta. Ovogodišnji rewind je pod nazivom „Everyone Controls Rewind“ odnosno „Svi kontrolišu revwind“. 

Zašto je YouTube Rewind 2018 postao video sa najviše dislajkova na YouTube

Video je odmah dobio oštre kritike, pre svega od raznih jutjubera, a onda i od strane publike iz više razloga. Počnimo od toga da je YouTube u svoj video uključio javne ličnosti koje nemaju direktne veze sa ovom platformom, kao što su Will Smith i Ninja, do toga da je isključio neke stvari i ličnosti koje su imale veliki uticaj i pažnju kao što su Shane Dawson, meč godine KSI vs Logan Paul i naravno PewDiePie.

Prvi zbog YouTube dokumentarca o Jake Paulu u 8 epizoda koji je postigao veliku popularnost.

Drugi zbog najuspešnijeg LIVE eventa na YouTube i amaterskoj sportskoj istoriji.

Treći zbog toga što je uspeo da dobije više od 5 miliona pretplatnika za samo mesec dana zbog napora svojih fanova jer je kanal T-Series pokušao da ga prestigne.

PewDiePie:

„Skoro mi je i drago što nisam u videu, u ovom trenutku taj video je takav blam“.

Za samo nekoliko dana, video je dobio veliki broj negativnih komentara, a za samo 7 dana, odnosno 13. decembra je postao video sa najviše dislajkova na YouTube-u. Zadivljujuće je da je video kompanije YouTube-a, na njihovoj platformi u isto vreme video sa najviše dislajkova!

YouTube Rewind 2018

Trenutno, video ima preko 13 miliona dislajkova odnosno 85.28% dislajkova od ukupnih reakcija! Nije sve tako negativno kada je reč o ovom videu, za samo 24 časa dobio je 29.4 miliona pregleda što ga stavlja na trinaesto mesto klipova sa najviše pregleda u prvih 24 časa.

Kakva su vaša mišljenja o YouTube Rewind 2018 videu? POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde