Uradi sam poklon za 8. mart – VIDEO

0
5506
Uradi sam - Poklon za 8. mart; Foto kovalska.rs

Da li ste spremni za 8. mart? Šta pokloniti za 8. mart? Da li ste spremili poklone svim bližnjima ženskog pola? Ukoliko niste, ili želite da poklone napravite sami, pročitajte ovaj članak! Ukoliko vas mrzi da čitate, skrolujte dole da pronađete video objašnjenje kako napraviti poklon za 8. mart na kanalu Zenski Kutak.

Čestitka za 8. mart

Prvo ćemo napraviti jednu malu čestitkicu, kroz koju možete provući končić i zakačiti je negde kao privezak ili je staviti u neki buket, na primer.

Običan A4 papir prepolovite, isecite, a zatim tu polovinu izdelite na 3 dela. U zavisnosti koje širine želite da bude, papir presecite na jednom mestu i odsecite treći krak, ali ga ne bacajte jer će nam on poslužiti kasnije. Sada kada imamo oblik čestitkice, uzećemo vodene boje i skroz ih razvodnjiti i ofarbati u boje koje želimo. Ja sam odabrala rozu, a preko nje sam stavila ljubičastu. Ostavite na suncu da se osuši, a zatim ispišite tekst koji želite.

Od papira kojeg smo prethodno koristili koji je podeljen na 3 dela, isecite još jedan sličan, ali za nijansu širi, čestitku zalepite na njega, i ostavite da se osuši.

Uradi sam – Ceduljica čestitka za 8. mart; Foto kovalska.rs

Vaza za cveće

Sledeća stvar koju ćemo napraviti je vaza za cveće. Pošto, nažalost, nemam cveće da stavim u nju, zamislite da imam i da je baš mnogo lep poklon!

Vazu koja je ravna, kao velika čaša, sam kupila kod kineza, kao i traku koju sam isekla da pokrije obim vaze. Na krajevima sam stavila silikon ili hot glue, preklopila da se traka zalepi. Pošto se hot glue brzo suši, nije potrebno čekanje. Zategnite dobro traku pre nego je preklopite i zalepite kako se ne bi samo spustila niz vazu.

Na treći deo kojeg smo prethodno isekli i nismo bacili, napisaćemo čestitku koju ćemo zalepiti na traku takođe vrućim lepkom. Istim lepkom ćemo staviti tačkicu i cirkončić random po tračici, bez nekog posebnog reda. Vodu sipajte u vazu ispod nivoa trake i ubacite cveće koje želite.

Vaza za cveće za 8. mart; Foto kovalska.rs
Vaza za cveće za 8. mart; Foto kovalska.rs

Aranžman sa cvećem

Sledeći poklon je mali ružičasti aranžman sa veštačkim cvećem. Potrebne su vam veštačke ružice ili cvetići u kakvoj god boji želite i jedna posudica. Pošto su ove ružice male, na dnu ću staviti papir, ali ću ga zalepiti silikonom da se ne mrda, pa ću od gore, preko, poređati ružice. Njih nisam lepila, ali vi možete ukoliko želite da ostanu u tom položaju. Malim cvetićima sam skratila stabljike i uglavila ih, a na jedan listić sam zalepila i bubamaricu. Sve sam posula šljokicama i to je to! Uz ovakav poklon možete recimo dati čestitkicu za 8. mart koju smo napravili na početku.

Velika čestitka za 8. mart

Sledeća je predivna čestitka koju je malo teže napraviti, ali je efektna i prelepa, a ona koja dobije ovu čestitku će se sigurno oduševiti iz nekoliko razloga: napravljena je od srca i prelepa je!

Dva papira A4 obojite razvodnjenim vodenim bojama i ostavite da se osuše. Kada se osuše, jedan od njih presavijte 3 puta tako da dobijete 8 jednakih pravougaonika koje ćete iseći. Uzmite pravougaonik i presavijte mu ćošak, a višak isecite i tako ćete dobiti trougao dok je presavijeno, a kvadrat kada otvorite. Trougao presavijte još 2 puta, a zatim vrh na strani s koje se otvara preklop, isecite u polukrug. Tako ćete napraviti cvetić.

Što je pravilniji polukrug, oblija će biti latica. Napravite ukupno 7 cvetića i trudite se da budu jednaki. Kada ih napravite, na svakome isecite jednu laticu na istom mestu, a onda na laticu s leve strane stavite lepak, a laticu s desne strane od isečene preklopite na lepak. Kada uradite tako na svih 7 cvetića, preklopite ih i lepite jedan preko drugog prateći postupak iz videa.

Kada to završite, ostavite da se osuši i uzmite materijal za čestitku. Ja sam našla neki šljokičavi, debeli papir, isecite po dimenziji koju želite, a sa unutrašnje strane zalepite drugi obojeni A4 papir ili neki drugi papir koji želite da bude unutrašnjost čestitke. Osušeni oblik od cvetića izlepite tri središnje latice i zalepite na sredinu i ostavite da se osuši. Kada se osuši, otvorite, lepkom napravite srca ili zvezdice i pospite šljokicama, a višak očistite. Napišite čestitku i po želji još ukrasite cvet. Ja sam stavila ružičastu ružicu u sredinu i koji listić i to je to!

Srećan 8. mart - čestitka; Foto kovalska.rs
Srećan 8. mart – čestitka; Foto kovalska.rs


https://www.youtube.com/watch?v=A9sJmVQEt40&t=12s
Napravi poklon za 8. mart – DIY | Zenski Kutak

Nadamo se da vam se dopadaju ideje. U komentarima pišite šta ste vi spremili pripadnicama ženskog pola za 8. mart.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde