Mesečni horoskop za jun 2018.

0
1982
Silueta i zalazak sunca; Foto: Pete Johnson pexels.com
Silueta i zalazak sunca; Foto: Pete Johnson pexels.com

Nastavlja se aspekt iz predhodnog meseca, Mars iz Vodolije u kvadratu sa Uranom iz Bika gde su uključeni vazduh i zemlja . Velika fanatičnost, opasnu prirodu ovog aspekta koja traži borbu modernim oružjem, vatrom, eksplozije i mnoge druge borbene što nije dobro ni iz vazduha, a ni na zemlju gde nije lako sada smiriti karakter ove dve planete koje razaraju svoj i tuđe živote, piše astrolog Željka Knežević.

Najvažnija je sada tolerancija i samokontrola pa se potrudite ako zapadnete u takvu energiju koja se dešava uvek iznenada i neočekivano. Ima i lepih aspekata u ovom mesecu kao što je vodeni trigon Sunce, Neptun i Jupiter koji nam može doneti lepa uživanja i sreću u ljubavi, poslu i finansijama, mada pojedini znaci oko sredine meseca, kada Venera napravi aspekt sa Uranom, mogu iznenada raskinuti partnerstvo, prijateljstvo ili iznenadni dobitak ili gubitak finansija ili materijalni nepokretnosti. Merkur iz Raka će biti u opoziciji sa Saturnom iz Jarca pa mogu se dešavati depresije, melanholije, egoizam iz kog mogu da se dešavaju prevare i krađe pa dobro čuvajte vaše stvari i proverite informacije koje čujete da ne ispadne da vi širite laži. Pojedine osobe će imati iskušenja u ljubavi jer će Venera iz Lava biti u kvadratu sa Uranom iz Bika, stoga obratite pažnju šta radite na tom polju da ne prekidate iznenada i radikalno sa osobama koje volite. Ne preporučuje se ulazak u tajne veze jer ovaj aspekt se nikada ne može sakriti i odmah se sve sazna. Generalno gledano – mnoge stvari se nastavljaju još iz prošlog meseca.

OVAN

Mnogo bolji i uzbudljiviji period je pred vama u pogledu finansija, ljubavi i nekih originalnih ideja, putovanja i planova. Kako će skoro ceo mesec vaš vladar Mars biti aspektovan sa Uranom, onda je potrebno da se ne zalećete kada krećete ulagati u nešto ili prodavati. Mnogi Ovnovi mogu imati od sredine meseca lep emotivni zivot, a svog partnera slobodno mogu upoznati iznenada u avionu, na putovanju, nekim predavanjima ili preko prijatelja. Saturn i Pluton su prema vama aktivni pa kada imate crveno svetlo – mirujte, a zeleno odmah se krećite.

BIK

Bik horoskopski znak

Sve ka čemu ste težili i o čemu ste potajno maštali sada bi trebalo da se ostvaruje, a posebno sa Uranom od 15. Maja pa napred, dugi niz godina će vama doneti mnoga nova iznenadna dešavanja i promene kako na fizičkom tako i na psihičkom polju. Izražene su menadžerske sposobnosti, javni nastupi i finansijske špekulacije, dok mnogi Bikovi mogu duži period boraviti u inostranstvu, pa čak i da ostanu tamo da rade. Mnogi Bikovi koji su dugo razmišljali o razlazu sada je situacija sazrela za to dok će slobodni sada biti spremni da potraže svoju drugu polovinu. Bikovi koji su na odmoru bez partnera mogu se lepo odmoriti, ali će spoznati da ipak ne žele razlaz sa partnerom.

BLIZANAC

Blizanci horoskopski znak

Sada je vaša vladavina i vaš najplodonosniji period u godini pa ga treba iskoristiti. Nebo vam je naklonjeno kada su finansije u pitanju, mada neki stariji članovi u porodici mogu vršiti pritisak na vas i stvarati nemir. Ako ulazite u novu vezu ili ste od prošlog meseca u vezi – obratite pažnju jer čak i najlepši utisak može biti pogrešan koji nešto taji i krije. Kod osoba koje su duže u braku može doći do napetosti zbog nekih banalnosti pa se preporučuje da sa partnerom planirate neki odmor ili kraće putovanje da se opustite.

RAK

Rak horoskopski znak

Vama se polako odmotava klupko i pokreće neki malo srećniji period, iako vas usporava i koči Saturn i Pluton iz Jarca pa još imate problem sa prošlosti koja uvek nešto izbaci – da li probleme na poslu ili u emotivnim vezama. Zvezde vam, uz pomoć Venere, obećavaju da upoznate neku novu ljubav ili da se vratite na stare emocije sa novim pogledom. Svakako Rakovima od Juna kreće mnogo bolji životni preokret u ljubavi poslu i životu uopšte.

LAV

Lav horoskopski znak

Velika istrajnost i borba će se napokon isplatiti, a za krunu treba još da uložite truda pa će vam tek od Novembra slediti kruna na glavi. Slobodni Lavovi koji krenu da pokazuju inijacitivu sada bi im uspelo da dopru do partnera. Lavovi koji su u braku mogu oko sredine meseca imati neke nesuglasice pa bi trebali obratiti pažnju da ne ulazite u neke ljubavne afere. Ipak je vaš najbolji mesec Avgust pa se do tada strpite i budite zahvalni šta sada imate i možete.

DEVICA

Devica horoskopski znak

Vrlo specifično za Device koje se uz pomoć Urana, Plutona i Saturna odlučuju na vrlo neobična dešavanja i opasne poduhvate sa prilično hrabrosti, što nije baš tipično za vas. Mnoge device sada mogu doživeti napredak, velike uspehe i promene stanovanja što još zavisi i od rasporeda vaših planeta. Mnoge Device koje su u stabilnim vezama mogu se odlučiti za zasnivanje porodice. Ova godina je generalno dobra za uspehe, kako u poslu tako i u ljubavi. Pojedine Device će biti u dilemi kog partnera da izabere ili koji posao da pokrene.

VAGA

Vaga horoskopski znak

Izlazak Urana iz Ovna i prelazak u Bika vama će davati mogućnost da sklapate mnoge poslove na vrlo neobičan i specifičan način. Sada nije vreme da nešto odbacujete već sve prihvatatajte i sve će naći svoje mesto. Ne preporučuje se ulaganje u nekretnine jer je Saturn i Pluton u vašoj 4 kući. Koliko god vam bilo teško ne izigravajte mučenika već sve hrabro uradite. Emotivno se pokreću i sigurno je da baš ovaj mesec Jun može biti bitna prekretnica da odlučite gde i sa kim dalje.

ŠKORPIJA

Škorpija horoskopski znak

Mnoge Škorpije imaju Urana u polju partnera i braka, trebaju biti oprezne da ne upadnu u neku nevolju, a to isto može dovesti do problema sa pravnim i nekim javnim poslovima. Oslonite se na intuiciju i srećne okolnosti Jupitera, mada će vas Mars iz Vodolije iritirati i donosi mnogo poslova i borbe – dobro sagledajte situacije. Emotivno nije potrebno da budete nestrpljivi jer i mladima i starijim Škorpijama prestoji lep emotivni život. Sklonost ka avanturama vam sada može doneti samo probleme pa pokušajte da to izbegnete.

STRELAC

Strelac horoskopski znak

Dosta komunikacije vam sleduje u ovom periodu, pa bi bilo mudro da nekada i prećutite jer neizgovorena reč nekada zlata vredi. Finansije stižu sa više srana mada niste sve vi zaradili ima i poklona. Vi uspevate da bez pompe i drame izađete iz ovog perioda. Emotivno se dešavaju i dobre i manje dobre stvari stoga treba izbegavati više veza ili neke tajne i nestabilne odnose. Neptun je uključen u sve pa može doneti izdaju, maglu i ne baš jasne tokove.

JARAC

Jarac horoskopski znak

Neki Jarčevi će razmišljati o kardinalnim promenama na poslu ili zanimanju, čak i u ljubavi. Sve značajne promene se baš ovog meseca pokreću pa dobro obratite pažnju šta da uradite i odlučite jer je u vašem znaku Saturn i Pluton koji ostaje još duži niz godina. Vaš trud od ranije počinje da se isplaćuje. Možete imati podršku od osobe iz rodbine ili bliske osobe koja je uvek uz vas. Vi ste opušteni uz tu osobu i sigurno da to nećete sada menjati. Vi ste na istoj talasnoj dužini pa to trebate da čuvate.

VODOLIJA

Vodolija horoskopski znak

Kod vas se Mars ceo mesec i u drugoj polovini meseca kreće retrogradno pa za sve što niste stigli da se izborite pružiće vam se nova šansa. Sada je vreme da prihvatite posao i da se psihički pripremite za sve što od vas traži taj posao. Sada ste prinuđeni da menjate vaše životne i ustaljene navike. Vi niste uplašeni, a što bi i bili kada vi volite promene? Samo se više puta premerite dok ne donesete odluku. Ako u nekim stvarima i ne uspete – nemojte očajavati jer će biti još dosta prilika.

RIBE

Ribe horoskopski znak

Vi imate duži vremenski period Mars u vašem 12 polju što vam može stvarati nervozu, tajne neprijatelje ili neke neraščišćene situacije i borbe unutar vas. Krajem meseca vas čeka lep vodeni trigom pa možete uživati u emotivnim tokovima, finasijske uspehe, vrtoglave uspone i dobitke. Ovi aspekti vam mogu omogućiti velike uspehe na duže staze.

astrolog Željka Knežević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde