Da li ste ljubitelji kineske hrane? Ako jeste – evo nešto što sami možete napraviti, a ukoliko niste, verovatno ćete postati ukoliko pokušate da napravite ovo jelo!
Neko „default“ kinesko jelo za mene jesu nudle ili pirinač sa povrćem ili piletinom, ili sve zajedno, a veoma je lako pripremiti ovo jelo!
Sastojci potrebni za spremanje kineske hrane sa piletinom i nudlama
- Kineski mix, smrznuto povrće, Frikom ili neko drugo
- Pileći file u količini po želji
- Soja sos
- Kineske nudle „Mi goreng“ ili pirinač
- Brašno
- Začini u količini po želji (kari, so, chili)
Za početak ćemo da stavimo kinesku mešavinu u vodu, a do tada ćemo da iseckamo piletinu na najsitnije kockice. Kada iseckamo, piletinu posolimo po želji, stavimo kari i soja sos i dobro promešamo tako da svako parče ima dovoljnu količinu svega. Sve treba da izgleda manje više kao na fotografiji ispod, a ja lično više volim kada stavim malo više soja sosa s obzirom da se sve posle meša s povrćem koje će malo „pokupiti“ ukus.
Nakon toga, potrebno je u dublji tiganj staviti ulje da se ugreje gde ćemo tokom zagrevanja piletinu umešati u brašno kako bi dobili na hrskavosti. Kada se ulje zagreje, piletinu stavimo u tiganj, a za to vreme spremimo „mi goreng“ ili pirinač – stvar ukusa. Meni se više dopada sa nudlama.
Moja taktika spremanja nudli
Kada otvorim kesice, izvadim sve dodatke (soja sos, začine i ulje), dok u kesici ostanu nudle. S obzirom da ne volim da su nudle „beskonačne“ tj. preterano dugačke, dok su u kesici ja ih izdrobim držeći rukom gornji otvor poklopljenim kako ne bi nešto izašlo, a drugom rukom pritiskam kesicu i nudle, pazeći da kesica ne pukne. Nikada ne stavim celu kesicu čilija jer je za moj ukus PRELJUTO, već uzmem pola kesice na dve kesice nudli.
S obzirom da su piletina i povrće vrlo verovatno već gotovi, povrće ćemo procediti i u njega sasuti piletinu, dok čekamo da voda za nudle provri isečemo kesice za soja sos i začine. Nudle ćemo spremiti kao da ih zasebno spremamo, van ovog jela – kada provre, procedimo ih i saspemo začine, sve izmešamo i promešamo s piletinom i povrćem.
Dodamo soja sos po želji, posolimo i to je to!
Mojim roditeljima je bilo previše ljuto čak i pola kesice čilija, pa smo napravili još i običan pirinač kako bi ublažilo ukus, ali ovo jelo možete spremati sa pirinčem ili sa nudlama, zavisi šta više volite!
Prijatno!
- Kkanpunggi- piletina na korejski način
- Domaće nudle sa povrćem u soja sosu
- Namirnice koje nikako ne smemo jesti u trudnoći
- Vekna s belim mesom
- Slatka piletina sa ananasom i kikirikijem