Kineska hrana sa piletinom i nudlama

0
5907
Nudle sa piletinom, povrćem i soja sosom

Da li ste ljubitelji kineske hrane? Ako jeste – evo nešto što sami možete napraviti, a ukoliko niste, verovatno ćete postati ukoliko pokušate da napravite ovo jelo!

 

Neko „default“ kinesko jelo za mene jesu nudle ili pirinač sa povrćem ili piletinom, ili sve zajedno, a veoma je lako pripremiti ovo jelo!

 

Sastojci potrebni za spremanje kineske hrane sa piletinom i nudlama

  • Kineski mix, smrznuto povrće, Frikom ili neko drugo
  • Pileći file u količini po želji
  • Soja sos
  • Kineske nudle „Mi goreng“ ili pirinač
  • Brašno
  • Začini u količini po želji (kari, so, chili)
Kineski mix, YUPIK
Kineski mix, YUPIK

 

Za početak ćemo da stavimo kinesku mešavinu u vodu, a do tada ćemo da iseckamo piletinu na najsitnije kockice. Kada iseckamo, piletinu posolimo po želji, stavimo kari i soja sos i dobro promešamo tako da svako parče ima dovoljnu količinu svega. Sve treba da izgleda manje više kao na fotografiji ispod, a ja lično više volim kada stavim malo više soja sosa s obzirom da se sve posle meša s povrćem koje će malo „pokupiti“ ukus.

Iseckana piletina u soja sosu, pre prženja
Iseckana piletina u soja sosu, pre prženja, pomešana sa karijem
 

Nakon toga, potrebno je u dublji tiganj staviti ulje da se ugreje gde ćemo tokom zagrevanja piletinu umešati u brašno kako bi dobili na hrskavosti. Kada se ulje zagreje, piletinu stavimo u tiganj, a za to vreme spremimo „mi goreng“ ili pirinač – stvar ukusa. Meni se više dopada sa nudlama.

Mi goreng indomie nudle
Mi goreng indomie nudle

Moja taktika spremanja nudli

Kada otvorim kesice, izvadim sve dodatke (soja sos, začine i ulje), dok u kesici ostanu nudle. S obzirom da ne volim da su nudle „beskonačne“ tj. preterano dugačke, dok su u kesici ja ih izdrobim držeći rukom gornji otvor poklopljenim kako ne bi nešto izašlo, a drugom rukom pritiskam kesicu i nudle, pazeći da kesica ne pukne. Nikada ne stavim celu kesicu čilija jer je za moj ukus PRELJUTO, već uzmem pola kesice na dve kesice nudli.

 

S obzirom da su piletina i povrće vrlo verovatno već gotovi, povrće ćemo procediti i u njega sasuti piletinu, dok čekamo da voda za nudle provri isečemo kesice za soja sos i začine. Nudle ćemo spremiti kao da ih zasebno spremamo, van ovog jela – kada provre, procedimo ih i saspemo začine, sve izmešamo i promešamo s piletinom i povrćem.

 

Dodamo soja sos po želji, posolimo i to je to!

 

Mojim roditeljima je bilo previše ljuto čak i pola kesice čilija, pa smo napravili još i običan pirinač kako bi ublažilo ukus, ali ovo jelo možete spremati sa pirinčem ili sa nudlama, zavisi šta više volite!

 

Prijatno!

Gotova piletina i povrće s nudlama i pirinčem
Gotova piletina i povrće s nudlama i pirinčem


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde