REKLAMA
Naslovna KUHINJA SLANA TRPEZA Kineska hrana sa piletinom i nudlama

Kineska hrana sa piletinom i nudlama

0

Da li ste ljubitelji kineske hrane? Ako jeste – evo nešto što sami možete napraviti, a ukoliko niste, verovatno ćete postati ukoliko pokušate da napravite ovo jelo!

 

Neko „default“ kinesko jelo za mene jesu nudle ili pirinač sa povrćem ili piletinom, ili sve zajedno, a veoma je lako pripremiti ovo jelo!

 

Sastojci potrebni za spremanje kineske hrane sa piletinom i nudlama

  • Kineski mix, smrznuto povrće, Frikom ili neko drugo
  • Pileći file u količini po želji
  • Soja sos
  • Kineske nudle „Mi goreng“ ili pirinač
  • Brašno
  • Začini u količini po želji (kari, so, chili)
Kineski mix, YUPIK
Kineski mix, YUPIK

 

Za početak ćemo da stavimo kinesku mešavinu u vodu, a do tada ćemo da iseckamo piletinu na najsitnije kockice. Kada iseckamo, piletinu posolimo po želji, stavimo kari i soja sos i dobro promešamo tako da svako parče ima dovoljnu količinu svega. Sve treba da izgleda manje više kao na fotografiji ispod, a ja lično više volim kada stavim malo više soja sosa s obzirom da se sve posle meša s povrćem koje će malo „pokupiti“ ukus.

Iseckana piletina u soja sosu, pre prženja, pomešana sa karijem
 

Nakon toga, potrebno je u dublji tiganj staviti ulje da se ugreje gde ćemo tokom zagrevanja piletinu umešati u brašno kako bi dobili na hrskavosti. Kada se ulje zagreje, piletinu stavimo u tiganj, a za to vreme spremimo „mi goreng“ ili pirinač – stvar ukusa. Meni se više dopada sa nudlama.

Mi goreng indomie nudle

Moja taktika spremanja nudli

Kada otvorim kesice, izvadim sve dodatke (soja sos, začine i ulje), dok u kesici ostanu nudle. S obzirom da ne volim da su nudle „beskonačne“ tj. preterano dugačke, dok su u kesici ja ih izdrobim držeći rukom gornji otvor poklopljenim kako ne bi nešto izašlo, a drugom rukom pritiskam kesicu i nudle, pazeći da kesica ne pukne. Nikada ne stavim celu kesicu čilija jer je za moj ukus PRELJUTO, već uzmem pola kesice na dve kesice nudli.

 

S obzirom da su piletina i povrće vrlo verovatno već gotovi, povrće ćemo procediti i u njega sasuti piletinu, dok čekamo da voda za nudle provri isečemo kesice za soja sos i začine. Nudle ćemo spremiti kao da ih zasebno spremamo, van ovog jela – kada provre, procedimo ih i saspemo začine, sve izmešamo i promešamo s piletinom i povrćem.

 

Dodamo soja sos po želji, posolimo i to je to!

 

Mojim roditeljima je bilo previše ljuto čak i pola kesice čilija, pa smo napravili još i običan pirinač kako bi ublažilo ukus, ali ovo jelo možete spremati sa pirinčem ili sa nudlama, zavisi šta više volite!

 

Prijatno!

Gotova piletina i povrće s nudlama i pirinčem


NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde

Exit mobile version

Nastavljanjem korišćenja ovog sajta, prihvatate korišćenje kolačića (cookies). više informacija

Podešavanja kolačića (cookies) na ovom sajtu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam dali najbolje iskustvo u pretraživanju ovog sajta. Ukoliko nastavite korišćenje sajta ili pritisnete dugme "Prihvati", prihvatate korišćenje kolačiča. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zatvori